'Fazla sakız çiğnediği için öldü'

'Fazla sakız çiğnediği için öldü'

Galler'de 19 yaşındaki Samantha Lewis’in fazla sakız çiğnediği için hayatını kaybettiği iddia edildi.

Llanelli kentinde 2011 yılında uzun süre baş ağrısından şikayet ettikten sonra kriz geçirerek hayatını kaybeden 19 yaşındaki Samantha Lewis’in sürekli sakız çiğneme alışkanlığının kurbanı olduğu iddia edildi.

Genç kızın “doğal nedenlerle” öldüğü yolundaki uzman kararını kabul etmeyen ailesinin talebiyle Swansea Kraliyet Mahkemesi’nde başlatılan soruşturmada, genç kızın cesedine yapılan otopsi sonucunda midesinde sakızdan oluşan büyük kitleler bulunduğu ve bu kitlelerin “Vücudunun önemli mineral ve vitaminleri emmesini engelleyerek ölümüne neden olmuş olabileceği” açıklandı.

Lewis’in 45 yaşındaki annesi Maria Morgan mahkemede verdiği ifadede kızının günde en az 14 Trident marka naneli sakız çiğneyip yuttuğunu ve bu şekersiz sakızda bulunan aspartam ve sorbitol gibi maddeleri aşırı derecede tükettiği için zehirlenmiş olabileceğini düşündüğünü söyledi. Morgan “Ölümünden sonra kızımın eşyalarını inceledim ve her yerde sakız paketleri ve sakız aldığını gösteren fişler buldum” dedi.

Soruşturmada ifade veren patolog Dr. Paul Griffiths, genç kızın tuz, magnezyum ve kalsiyum eksikliği nedeniyle beyninde oluşan şişme sonucu öldüğünü tespit ettiklerini söyledi ve “Lewis’in sakız tüketiminin bu durumda rol oynamış olmasının mümkün olduğunu” belirtti.

Griffiths, genç kızın midesinde bulunan sakızların, önemli minerallerin vücudu tarafından emilmesine katkıda bulunmuş olabileceğini ancak ölümün sadece sakız tüketimi yüzünden gerçekleştiğini iddia etmenin mümkün olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.