Festival coşkusu yaşanan Koçarlı cıvıl cıvıl

Festival coşkusu yaşanan Koçarlı cıvıl cıvıl

Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Koçarlı Uluslararası Çamfıstığı Festivali 30 Mayıs Cuma günü kortej yürüyüşüyle başladı.


Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Koçarlı Uluslararası Çamfıstığı Festivali 30 Mayıs Cuma günü kortej yürüyüşüyle başladı.
Belediye önünden başlayıp yine belediye önünde tamamlanan kortej yürüyüşüne CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Ufuk Civelek, bazı daire müdürleri, Oda Başkanları, siyasiler, vatandaşlar ve halk oyunları ekipleri katıldılar. Davul-zurna eşliğinde ilçenin ana arterlerinde gerçekleşen kortej yürüyüşünün ardından tören alanına geçildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşımız söylendi. Burada gerçekleşen konuşmalarda ilk sözü Belediye Başkanı Cengiz Şen aldı. Şen,”Biz Çamfıstığı Festivaline başlarken belediye olarak kesinlikle ticari bir beklenti içersine girmedik. Koçarlı için çok önemli tarım ürünü olan çamfıstığının daha geniş kitlelere tanıtılması ve üretici köylülerimize pazar desteği sağlamayı hedeşedik. Ben bugün büyük bir mutlulukla görüyorum ki, biz 4 yıl önce hedeşediğimiz amacımıza ulaştık. Koçarlı artık çamfıstığı ile ülke genelinde tanınıyor” dedi. Daha sonra Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu kürsüye geldi. Dervişoğlu’da bu tür festivallerle hem o yörenin tanıtımı hem de tarım ürürlerinin tanıtımının yapıldığını söyledi. Konuşmaların ardından Romanya, Bulgaristan ve Gürcistan’dan gelen yabancı halk oyunları ekipleriyle, Koçarlı’nın halk oyunları ekipleri 2 saati aşkın bir süre hem halk oyunlarını sergilediler hem de şarkılar söylediler.                 
SAİME CANTÜRK HEMŞERİLERİYLE BULUŞTU
Koçarlı Festivali’nde İzmir Radyosu sanatçılarından Saime Cantürk’ün sahneye çıktığı konserde meydanı dolduran 2 bin civarında vatandaş Türkiye doydular. Ege Bölgesi’nin yanı sıra değişik yörelerden de türküler seslendiren Cantürk 2 saat sahnede kaldı. CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan, İlçe Emniyet Amiri, Jandarma Komutanı, bazı daire müdürleri, Oda başkanları ve 2 binin üzerinde vatandaş Cantürk’ün türküleriyle hoşça vakit geçirdiler, zaman zaman sanatçıya eşlik edip birlikte türkü söylediler.
Aslen Söke İlçesi’ne bağlı Sofular Köyünden olan sanatça Cantürk Koçarlı’ya gelirken eşini hasta yatağında bırakarak geldiğini dikkat çekerek, “Bana Koçarlı Festivali programı söylendiğinde eşim hasta yatağında yatıyordu. Fakat ben rapor almadım ve koşarak Koçarlı’ya geldim ve bugün akşam sizlerle birlikte olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Ben Sofular köyündenim ve bugün hemşerilerimin de Koçarlı’ya beni dinlemeye geldiklerini gördüm. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.