FETÖ'CÜ ZİHNİYETTEN GERÇEK GAZETESİ'NE SALDIRI

FETÖ'CÜ ZİHNİYETTEN GERÇEK GAZETESİ'NE SALDIRI

SUÇU VE SUÇLUYU ÖVDÜLER...

Gerçek Gazetesi

Gerçek Gazetesi Web Sayfasına saldırı düzenlendi. AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer'i, FETÖ firarisi Şahin İlgi'yi savundukları için eleştirdiğimiz haberimiz birilerini!!! rahatsız etmiş olacak ki; GERÇEK Gazetesi Web Sayfamıza kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.

Okuyucularımızın uyarısı üzerine gördük ki; ilgili haber tıklandığında bir yazarımıza ait fotoğraf sayfayı diklemesine kaplıyor ve haberin okunmasını engelliyordu.

TUNA SALDIRIYI KINADI…

FETÖ'cü zihniyetin yaptığı belli olan saldırıdan kaynaklanan problem giderilirken, Gerçek Gazetesi Başyazarı Durmuş Tuna saldırıyı kınadı.

screen-shot-2016-08-30-at-1.16.00-pm.png

Bu gibi saldırıların kendilerini yıldıramayacağını söyleyen Tuna, "Dünün cemaat örgütü, bugünün terör örgütüne karşı 6 yıldır mücadele veriyoruz. Fethullah Gülen Cemaati 17/25 Aralık 2013 tarihi itibariyle Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hüviyetine büründü. 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta AK Parti teşkilatlarını 'bu yapılanma terör örgütüdür' şeklinde uyarıda bulundu ve 'bu terör örgütüyle bağlantınız varsa ilişiğinizi sonlandırın' diye çağrı yaptı. Hareket, 65. Türkiye Hükûmeti ve dönemin yargı kuruluşlarınca 'terör örgütü' olarak kabul edilmiştir. Örgüt Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ve FETÖ/PDY olarak da isimlendirilmiştir. Yani örgütün ne kadar tehlikeli olduğu üzerine basaaaaaa, basa anlatılmıştır. Dediğim gibi; özellikle de AK Parti Teşkilatlarının bu örgütten uzak durmaları istenmiştir. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısını ve çağrısını dinlemeyen yönetici özelliğinde kişiler olmuştur. Bu kişilerin uyarıya kulak tıkamalarının ve çağrıya ayak diremelerinin nedeni ise; ya örgüt sayesinde o görevlere gelmiş ya da sonradan örgütle temas kurmuş olmalarındandır." dedi.

SUÇU VE SUÇLUYU ÖVDÜLER...

Söke'de de FETÖ sevici bir tutum gözlendiğini söyleyen Tuna, "AK Parti Söke İlçe Başkanlığı suç işlemiştir. Suçu da terör örgütü FETÖ şüphelisiyken firar eden, yakalaması bulunan Şahin İlgi isimli kişiyi savunmak, aklamaya çalışmaktır. Yönetimden bir kişi suçu ve suçluyu övme suçu işlemiş ve başta Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer olmak üzere bir yönetici dışında kimse bu duruma itiraz etmemiştir. O yönetici de bu durum nedeniyle istifa dilekçesinin işleme konulması yönünde bir dilekçe daha vermiştir. Fakat, 30 asil yönetim istifalarla erimiş ve 30 yedek yönetimden de artık yazacak isim kalmadığından istifa mekanizması bilerek çalıştırılmamaktadır. 'AK Parti Bilgi Sistemi (AKBİS) çalışmıyor ve ne üye kaydı ne de istifa işlemleri yapılamamaktadır' yalanıyla suça alet olmak istemeyen yöneticinin istifası işleme konulmamaktadır. Halbuki; yönetimde yer alacak kişilerden istifa dilekçeleri baştan yani peşinen alınmaktadır." dedi.

HABERİ 43 BİN KİŞİ OKUYUNCA RAHATSIZ OLDULAR…

Gerçek Gazetesi Web Sayfasına yönelik bu saldırı, haberin 43 bin kişi tarafından okunmasından ve 50'ye yakın paylaşım yapılmasından kaynaklandığını söyleyen Tuna, "Halk gelişmeleri gazetemiz aracılığıyla yakınen takip ediyor. Sadece Söke'de ve Aydın'da değil, Türkiye'nin her bölgesinden hatta yurt dışından bile takip ediliyoruz. Özellikle Ankara İl'i en iyi takipçimiz!" dedi.

AK PARTİ SÖKE İLÇE BAŞKANLIĞI YARGILANMALI…

AK Parti Söke İlçe Yönetiminin suçu ve suçluyu övme eylemleri nedeniyle yargılanması hatta ceza alması gerektiğini söyleyen Tuna, "İlçe Başkanlığında görev yapan yöneticiler hakkında tutuksuz yargılama yapılacaksa da yurtdışı çıkış yasağı getirilmeli ve denetimli serbestlik yasasından faydalandırılmalıdırlar. Çünkü FETÖ'cü bir kişiyi sahte belgeyle sahiplenmiş ve aklamaya çalışşlardır. İlçe Başkanı da bu durumdan rahatsız olmamış ve tüm ısrarlarımıza rağmen hiçbir açıklama yapmadığı gibi, açıklamayı yapan sorumlu yönetici hakkında işlem başlatmayarak destek vermiştir." dedi.

KURTBEYOĞLU'NDAN; 'ALEVİ ŞEYHİ DAVASI' HASSASİYETİ BEKLİYORUM

Söke Kaymakamlığı'nın bu yöndeki yayınları ihbar kabul edip, harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Tuna, "Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu'nun Hatay İli Samandağ İlçe Kaymakamlığı döneminde 'Alevi Şeyhi Davası' olarak da bilinen Alevi Dedelerine yönelik izinsiz Kur'an-ı Kerim öğretildiği gerekçesiyle Devlet adamı yaklaşımı ve hassasiyeti de biliniyor. Tekkeler ve Zaviyeler Hakkındaki Kanunu’na muhalefet suçundan haklarında dava açılan Alevi Dedeleri beraatla sonuçlanan duruşmalar sonunda özgürlüklerine kavuşmuşlar ama 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapisle yargılanmışlardı. Samandağ’ın ileri gelen Alevi şeyhlerinden Ahmet Tümkaya, Zülfikar Çiftçi, Hikmet Özben, Aziz Tümkaya ve Ahmet Bilmez, Arapça öğreten Enğam Daduk, Deniz Mahallesi muhtarı Edip Can'ın gözünün yaşına bakmayan Kaymakam Kurtbeyoğlu, iş FETÖ'ye ve AK Parti Söke İlçe Başkanlığı'na gelince neden sessiz kalıyor. Aynı hassasiyeti göstermesini bekliyorum." dedi.

AK PARTİ SÖKE İLÇE BAŞKANLIĞI GİBİ DAVRANILSA NE OLUR?

Kimsenin Şahin İlgi'yi savunma, destekleme hele hele sahte belgeyle aklamaya çalışma gibi bir davranış içerisine giremeye cesaret edemeyeceğini belirten Tuna, imdi bir kişi çıkıp, Şahin İlgi hakkında AK Parti Söke İlçe Başkanlığı'nın sergilediği tavrın aynısını sergilese ne olur? Sahte belgelerle Şahin İlgi yani FETÖ seviciliği yapılsa Kaymakam Kurtbeyoğlu'nun yaklaşımı AK Parti Söke İlçe Başkanlığı'na yaptığı gibi, görmezden gelmek mi olur? Ya da 'Alevi Şeyhi Davası' hassasiyeti mi gösterir? Kırıkkale'nin Bahşılı ve İzmir'in Menderes ilçelerinde görev yapan Kurtbeyoğlu'nun, bazı konulardaki hassas Devlet adamlığı biliniyor. Kanunlar ve nizamlarla hareket etmesiyle tanınan Kurtbeyoğlu'nun Söke'de de aynı özelliklerde Devlet adamı görüntüsüne bürünmesini bekliyorum. Çünkü aksi davranış vicdanları sızlatıyor. Kişiye veya kişilere özel davranış, tutum sergilenmesi kamuoyunu rahatsız ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.