Fidanlar toprakla buluşmaya başladı

Fidanlar toprakla buluşmaya başladı

Fidanlar toprakla buluşmaya başladı

Gerçek Gazetesi
Aydın merkez Umurlu Beldesi'nde Belediye, Üniversite ve Gazeteci Hakan Başlık tarafından başlatılan 'Benim de Bir Ağacım Var' kampanyası kapsamında ilk fidanlar toprakla buluştu. Umurlu Stadyumu yanında bulunan boş alanda oluşturulan ve Aydın Valisi Mustafa Malay'ın ebeynlerinin isimleri verilen Ayşe Fatma-Mehmet Malay Korusu'na geçmişten günümüze Aydın'da valilik yapan 39 valinin adına fidan dikildi.
Proje kapsamında ilk fidanların toprakla buluşması dolayısıyla düzenlenen törene Vali Mustafa Malaya, Aydın ‹l Jandarma Komutanı Albay Mehmet Tire, Umurlu Belde Belediye Başkanı Hasan Sarı projenin koordinatörü Hakan Başlık, çevreciler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Törenin açılışında konuşan Umurlu Belediye Başkanı Hasan Sarı kısa sürede Umurlu Beldesi'ni ülkenin en yeşil beldesi haline getireceklerini belirterek "Yeşil içinde bir Umurlu sloganının tam olarak gerçekleşmesi ve tabiat varlığının zenginleşmesi için yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bu kampanya kapsamında çevre yollarımızı, şehir merkezimizi ve özellikle okullarımızı öncelikli olarak yeşillendirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje sonunda inanıyorum ki beldemizin iklimi bile değişecek, topraklarımızın bereketi artacak" diyerek projeye destek veren herkese teşekkür etti. Görev yaptığı her yerde ağacın önemini anlatmaya çalıştığını ve ağaç diktiğini belirten Aydın Valisi Mustafa Malay ise, ağaç dikmenin ve çevreyi korumanın da kutsal bir görev olduğunu söyledi. ‹nsanların önemli gün anılarını ağaç dikerek ölümsüzleştirmesini ve ölmüşleri adına da her yıl fidan dikmesini öneren Vali Malay "Geleceğimiz için ağaç dikmeyi bir alışkanlık haline getirmeliyiz. Ben şahsen vefat eden anam-babam için de her yıl birer fidan dikerim. Tüm vatandaşlarımız askere giderken, evlenirken, evlilik yıldönümü, doğum günü ve benzeri özel günlerini ağaç dikerek ölümsüzleştirsin. Bu hem anılarımızın taze kalmasına hem de yaşadığımız yerin daha güzel olmasına sağlayacaktır" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından çevre gönüllüleri tarafından ağaç dikme ve yeşili korumanın önemini anlatan kısa oyunlar sergilendi. Tören sonunda Aydın Valisi Mustafa Malay davetliler ve öğrencilerle birlikte fidan dikip anne-babası adına oluşturulan korunun açılışını yaptı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.