Fırtına Enkazı

Fırtına Enkazı

Kuşadası’nda etkili olan fırtına ardında enkaz bıraktı

Gerçek Gazetesi
Kuşadası'nda 2 gündür etkili olan şiddetli fırtına, ardında enkaz bıraktı. Saatte 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, yollar kapandı, maç sırasında stadyumun uzay çatısı uçtu, evlerin çatıları koptu, plajlardaki kumlar dağıldı.
Kuşadası'nda yaşamı olumsuz yönde etkileyen fırtına ile gök gürültülü sağanak yağış, Güvercinada bağlantı yoluna bağlı gezi teknelerinde de büyük zarara yol açarken, bir gezi teknesi parçalandı. 150 kişilik Şahan's isimli gezi teknesi, fırtınanın etkisiyle Kuşadası Körfezi'nde sürüklenmeye başladı ve Kuşadası Limanı'ndaki 1 nolu iskeleye çarptı. Tamamen parçalanan 100 bin YTL değerindeki teknenin parçaları, Kuşadası Limanı ile Kuşadası Marinası arasındaki bölgeye yayıldı. Tekne sahibi Ömer Vural, yaz aylarında turistlere gezi yaptırdığı teknesinin Güvercinada yoluna bağlı olduğunu belirterek, "Fırtınayla birlikte bağlı olduğu yerden kurtulan gezi teknem tamamen parçalandı. Büyük üzüntü yaşıyorum" dedi.
Bu arada, Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada vatandaşlara uyarıda bulunularak, önümüzdeki günlerde de Kuşadası Körfezi'nde fırtınamsı rüzgar beklendiği kaydedildi. Açıklamada, gökgürültülü sağanak yağış eşliğindeki etkili rüzgarın batı ve kuzeybatıdan 5 ile 7 şiddetinde eseceğine dikkat çekildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.