Fizik tedavide yeni trend; Bant tedavisi

Fizik tedavide yeni trend; Bant tedavisi

Fizik tedavide yeni trend; Bant tedavisi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ağrı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, bant tedavisi (Kinesiotaping) uygulamasıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Prof. Dr. Şendur, bant tedavisinin ilk defa Japon asıllı Amerikalı Kenzo Kase tarafından bulunduğunu ve günümüzde sık kullanılan popüler bir tedavi tekniği olduğunu söyledi. Şandur, bu tedavinin dünyada kas iskelet sistemi hastalıklarında ve bazı nörolojik hastalıklarda oldukça yaygın kullanıldığını ifade etti. Bant tedavisinin tek başına değil, asıl tedavilerin yanında ve destek amaçlı kullanılması gerektiğini özellikle vurgulayan Prof. Dr. Şendur, “Bu uygulama bazen de özellikle sporcularda, spor yaralanmalarından korunmak amaçlı da kullanılabilir. Kinozyolojik bantlama, cilt ve cilt altı dokusunu yukarıya çekerek bölgesel kan dolaşımını ve eklem stabilizesini arttır. Uygulandığı tekniğe göre de kas dokusuna destek olarak eklem hareket açıklığını kolaylaştırır. Bant tedavisinin uygulandığı alanda doku beslenmesi artarak, eklem çevresi güçlenir. Sonuç olarak da hareket kolaylaşır” dedi.
BANT TEDAVİSİ (KİNESİOTAPİNG) NERELERDE KULLANILIR?
Kinozyolojik bantlamanın, hem kaslara hem de eklem ve eklem çevresiyle ilişkili yapılara yönelik oluşan bozuklukların tedavisinde etkin bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Prof. Dr. Şendur, “Bant tedavisi boyun, sırt ve bel ağrısı, yumuşak doku ağrısı, duruş bozukluğu, eklem instabilitesi, spor yaralanmaları kas güçsüzlüğü gibi durumlarda sık kullanılan bir yöntemdir. Uygulamaların bilinçli ve bu konuda eğitim almış hekimler tarafından yapılması gerekiyor. Yanlış endikasyonlarla yapılan uygulamalar, yarar yerine zarar getirir. Tedavi genelde 3-4 gün arayla ve birkaç seans şeklinde uygulanması gerekiyor. Ancak gerektiğinde tedavi uzatılabilir. Bant uygulamasının bilinen hiçbir yan etkisinin yoktur” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.