Fotoğraf Sanatçısı Tufan Dinarlı ilk resim sergisini açtı

Fotoğraf Sanatçısı Tufan Dinarlı ilk resim sergisini açtı

Fotoğraf Sanatçısı Tufan Dinarlı ilk resim sergisini açtı

█ Gerçek Gazetesi
Yıllardır fotoğraf sergileri açan, fotoğraf eğitimi veren Sökeli sanatçı Tufan Dinarlı, ilk resim sergisini Bodrum"da açtı.
Sanatçı sergi ile ilgili olarak şunları söyledi; “Aslında resim çalışmalarıma fotoğrafçılıktan önce başladım, yıllardır yapıyorum ama fotoğraf benim için her zaman öncelikli olmuştu, fakat artık ortaya çıkma zamanı geldi diye düşündüm. Ve bu sergi dostların teşvikleri sayesinde ortaya çıktı.”
Tufan Dinarlı resimleri ile ilgili olarak düşüncelirini su sözlerle ifade etti, “Yıllardır duyardım "içsel kaygıların, düşsel dışavurumu" diye ama bir anlam vermezdim. Benim resimlerimde biraz bu anlamı taşıyorlar ama düşsel dışavurumdan ziyade çizgisel bir dışavurum söz konusu. Belgesel bir fotoğrafçı olarak sürekli somut şeyler ile uğraşmak belki beni de yordu, insan kimi zaman içinde yer alan duyguları dışa vurmak istiyor, fotoğraf bu durumda yetersiz kalıyor, yaptığım resimlerde bunun sonucu.
Kimi insanlar bana resimlerimin neye benzediğini ya da ne anlam verdiğimi soruyorlar onlara verilecek net bir yanıtım yok herkes kendince neye benzetirse o resimde ona benziyor.
"Yaptıklarının içinde kayboldum" diyenler kadar, hiçbir şeye benzetemeyenler de var ikisine de saygı duyarım. Bu düşüncelerin ikisi de soyut resim karşısında insanların duygularını anlatan en uygun ifadeler. Sonuçta üretiyorum ve ortaya çıkarıyorum, bunun sonuçları ve çıkardığı anlamlar izleyenlere kalıyor.”
** Tufan Dinarlının resim sergisi Bodrumda Cafe Cafen de 11 Kasım 2012 tarihine kadar görülebilir.
Adres: Cafe Cafen, Neyzen Tevfik Caddesi No;178/A Bodrum Tel.252-3163930
Tufan Dinarlının fotoğraf ve resim çalışmaları için bakınız www.fotobelgesel.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.