Fransız GL Event Şirketi Kuşadası Kongre Vadisi’ne talip oldu

Fransız GL Event Şirketi Kuşadası Kongre Vadisi’ne talip oldu

TAMAMLANDIĞINDA AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KONGRE MERKEZİ KONUMUNA GELECEK OLAN KUŞADASI KONGRE VADİSİ'NE KONGRE TURİZMİNDE DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞİRKETLERİ ARASINDA YER ALAN FRANSIZ GL EVENT ŞİRKETİ TALİP OLDU

Gerçek Gazetesi
Avrupa'nın en büyük kongre merkezi iddiasıyla kurulan ve halen inşaatı devam eden Kuşadası Kongre Vadisi'ne Fransız GL Event şirketi talip oldu. Kongre turizminde dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Fransız GL Event şirketi, Kongre Vadisi projesini üstlenen KOMER şirketi yönetimine resmi teklifini iletti.
Fransız GL Event şirketi yöneticileri ile KOMER şirketi yönetim kurulu başkanı da TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan İstanbul'da bir araya geldi. Daha sonra Fransız GL Event şirketinin Uluslar arası Proje Müdürü Oliver Moyse, Kuşadası'nda inşaatı halen devam eden Kongre Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Moyse, Kuşadası Kongre Vadisi Projesinden büyük heyecan duyduklarını belirterek, "Anlaşma olduğu takdirde, işletme ve pazarlama konusunda dünya üzerinde bu tip ortaklık yaptığımız kongre merkezlerinden en büyüklerinden biri Kuşadası olacak" dedi.


TÜRSAB Genel Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ise Fransız GL Event şirketinin kendilerine ortaklık teklifinde bulunduğunu belirterek, "Kuşadası Kongre Vadisi projesi daha inşaat aşamasında bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. Fransızlardan gelen teklif de bu düşüncemizi doğruluyor. Fransız şirketinden gelen teklifi değerlendiriyoruz. Anlaşma sağlanırsa hem Kuşadası Kongre Vadisi, hem de İstanbul Lütfi Kırdar için çok iyi bir sonuç elde etmiş olacağız" diye konuştu. Kuşadası Kongre Vadisi'nin inşaattan sorumlu yönetim kurulu üyesi Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise dünya devi firmalardan gelen teklifin sevindirici olduğunu belirterek, "İnşaatı 28 Ekim 2008 tarihine yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda Başbakanımız Sayın Tayip Erdoğan'a söz verdik. Kongre turizminde Kuşadası Avrupa'nın en büyüğü olacak. Fransızlardan gelen teklif de doğru yolda olduğumuzu ortaya koyuyor" ifadelerine yer verdi.
FRANSIZ FİRMA BİR KONGRE DEVİ
Kuşadası Kongre Vadisi için ortaklık teklifinde bulunan Fransız GL Event şirketinin merkezi Lyon kendinde. 30 yıllık sektör deneyimi olan GL Event şirketi, Kuşadası Kongre Vadisi'nde işletme ortağı olmayı hedefliyor. GL Event halen 24 farklı ülkede 80 şehirde hizmet veriyor. Kuşadası için senede en az 400 kongre yapmayı planlayan firmanın portföyünde 36 bin firma, 73 bin delegasyon, 10 bin üye ve 3 bin 500 değişik toplantı ile kongre merkezi bulunuyor. 3 bin 500 çalışanı, 9 bin kiralık personeli olan şirketin 2007 yılı tahmini cirosu ise 650 milyon EURO. Şirket, 2008 yılı için ise bir milyar EURO ciroyu hedefliyor.
KUŞADASI KONGRE VADİSİ PROJESİNİN TOPLAM MALİYETİ 250 MİLYON YTL'Yİ AŞIYOR
Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi kısmı 35 milyon YTL'ye mal olacak. Kuşadası turizmini canlandırması ve büyük bir ekonomik potansiyel yaratması hedeflenen KOMER'in inşaata halen devam ediyor. 28 Ekim 2008 tarihinde ilk bölümü oluşturan Kongre Merkezinin inşaatı tamamlanacak. İkinci bölümde ise sosyal tesisler, yemek üniteleri, amfitiyatro ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon YTL'yi aşıyor.Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği şirketi (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Peninsula Turizm'in sahibi Tevfik Bağcı ve bazı turistik tesislerin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi şirketi KOMER, Avrupa'nın en büyük kongre merkezi projesi olarak tasarlandı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.