Gangnam Style Youtube'un ayarlarını bozdu!

Gangnam Style Youtube'un ayarlarını bozdu!

Gangnam Style Youtube'un ayarlarını bozdu!

2012 yılında fenomen halinde gelen PSY'nin Gangnam Style adlı şarkısının klibi, ulaştığı rekor izlenme sayısıyla adeta Youtube'un ayarlarını bozdu. 2 milyarı aşkın izlenme sayısına sahip olan video klip nedeniyle Youtube, sayaç kodlarını yeniden düzenledi.

İlk olarak 15 Temmuz 2012 tarihinde müzik piyasasına giriş yapan Gangnam Style, tüm dünyada beklentilerin ötesinde bir üne kavuşmuştu. O zamanlarda müzik dünyasını kasıp kavuran şarkının klibi ilk etapta Youtube'da 800 Milyon defa izlendi.

Youtube'un en çok izlenenleri arasında yer almayı başaran video klip, bu yükselişine tüm hızıyla devam etti ve geçen Haziran ayında 2 Milyar izlenme barajını geçti.

2 milyarlık bu izlenme rakamı ise adetaYoutube'un tüm ayarlarını bozdupu gibi Youtube sitenin sayaç kodlarını yeniden düzenlemek zorunda kaldı. Çünkü; 32-Bit'lik sayacın 2.147.483.647 limitini aşan Gangnam Style, 64-Bit'lik yeni sayaca geçilmesini zorunlu hale getirdi. 64-bit'lik sayacın maksimum limiti ise; 9.223.372.036.854.775.808 yani 9 Kentrilyon.

Tüm dünyayı kasıp kavuran, dünyanın en popüler video paylaşım sitesi Youtube'un bile tüm ayarlarını bozan ve bu haberi yazdığımızda 2.154.856.064 izlenme rakamına çoktan ulaştı bile.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.