‘Gazete Müzesi’ Söke’ye yakışır

‘Gazete Müzesi’ Söke’ye yakışır

‘Gazete Müzesi’ Söke’ye yakışır



Gerçek Gazetesi
Eğitimci-Gazeteci Ali Gençli"nin kırk yıldır biriktirdiği gazetelerden oluşan arşiviyle müze oluşturma yolunda önemli mesafe kat etti. Geçmiş kırk yılın sür manşetlerinin yer aldığı beş binden fazla gazete, Türkiye"de bir ilki oluşturacak “Söke Gazete Müzesi”n de yerini almayı bekliyor. Bugüne değin, dokuz kez çeşitli yerlerde sergilenen gazeteler ulusal basında ve televizyonlarda haber konusu olmuştu. 60"lı yıllardan bu yana ülke tarihine tanıklık edecek

sür manşetlerin yer aldığı gazetelerin yanında, bir çoğu yayın yaşamına son vermiş gazetelerin 1 Ocak ve 31 Aralık sayılarının da yer aldığı arşiv, Yıl 1 Sayı 1 dergi ve gazetelerin koleksiyonunu da içeriyor.
Paha biçilmez bu arşivi, meraklılarına ya da her hangi bir devlet kurumuna satmak istemediğini belirten gazetemiz yazarı Ali Gençli, gösterilecek uygun bir yapının sahibi adına da kalıcı bir müze olarak oluşturulacak ve tüm haklarıyla bu yardımsever adına bırakılacağı ve maddi manevi hiçbir beklenti içinde olmadığını, yeter ki kırk yıllık emeğinin gelecek kuşaklara kaynaklık etmesini arzuladığını; “GAZETE MÜZESİ”nin Söke"ye yakışacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.