Gazeteci Uğur Mumcu Didim’de anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu Didim’de anıldı

25 yıl önce Ankara’da evinin önünde düzenlenen bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu için Aydın’ın Didim ilçesinde anma töreni düzenlendi.

24 Ocak 1993 yılında suikast sonucu ölen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Türkiye genelinde olduğu gibi Didim’de de anıldı. CHP Didim İlçe Örgütünün düzenlediği anma etkinliği kapsamında İş bankası önündeki meydanda toplanıldı. Yürüyüşe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Didim Belediye başkan yardımcısı Salih Bankoğlu ve Ahmet Yılmaz, CHP’li bazı meclis üyeleri, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Anma etkinliğinde konuşan CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, "Araştırmacı gazeteciliğin duayen ismi olarak hafızalarda yer edinen, bombalı saldırı ile yaşamını yitiren Mumcu, faili meçhul cinayetlere kurban giden ne ilk ne de son isim oldu. Meslek yaşamı boyunca tüm tehditlere karşın gerçekleri yazdı. Cinayetin çözülmesini ‘namus borcu’ sayan zamanın hükümet ve devlet yöneticileri, bu borcunu hâlâ tam olarak ödeyebilmiş değil. Mumcu suikastıyla ilgili gelinen nokta, derin umutsuzluk. Anısı kalbimizde yaşayacak saygı ile anıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.