"GAZETECİLERİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM"

"GAZETECİLERİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM"

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Çankır, "Gazetecilik mesleği belki de tarihinin en güç dönemlerinden birinden geçiyor. " dedi

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Çankır, şunları söyledi

Gazetecilik mesleği belki de tarihinin en güç dönemlerinden birinden geçiyor. Doğruları yazmanın, yanlışı eleştirmenin dahi suç sayıldığı hatta yeri geldiği zaman kalemlerinden dökülen yazılar, ağızlarından çıkan sözler yüzünden gözaltı, tutuklanma gibi baskı rejiminin unsurları ile karşı karşıya kalıyor. İktidar eliyle gazeticiler kontrol altında tutulmaya çalışıyor halkın doğru bilgilendirilmesi değil, iktidarın istediği gibi bilgilendirilmesi amacıyla baskı ve korku politikası uygulanıyor. Çağ dışı ve demokrasi karşıtı bu uygulumalar günümüz Türkiye'sine asla yakışmıyor. Oysa ki şeffaflık ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Çok sesli çağdaş bir toplum olabilmenin yolu, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasından geçiyor. Gazetecilerin düşünceleri, fikirleri ve haberleri nedeniyle hedef gösterilmediği, işten atılmadığı, gözaltına alınmadığı, hakkında davalar açılmadığı, tutuklanmadığı bir Türkiye istiyoruz. 

Dünyanın salgın hastalıkla mücadeleye devam ettiği süreçte de her türlü şartta büyük bir irade ve fedakârlık göstererek vatandaşlarımızın haber alma hakkını sağlayan basın mensuplarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Her daim haber ve bilgi akışını sağlamak adına günün her anında yılmadan, gece gündüz, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getiren basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.