Gazetecilik ucuzlatıldı

Gazetecilik ucuzlatıldı

YENİ BİR DÖNEM BAŞLATMAK BİZLERİN ELİNDE

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilik meslek yasasının biran önce çıkması gerektiğini söyledi. 
FETÖ/PDY şüphelisi olarak tutuklu yargılanan Erkan Karaaslan’ın, Aydın’da dün görülen davada verdiği ifadesinde söyledikleri, “hepimize ders olmalı” dedi.  

BİRİLERİNİN BESLEMESİ
Ulucan açıklamasında; “Karaaslan ifadesinde, ‘cezaevinde avukat’ diye görüştüğü kişinin ‘Aydınlı gazeteci’ olduğunu söylüyor ve bu kişinin kendisine , Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu aleyhinde beyanda bulunması halinde serbest bırakılacağını söylediğini aktarıyor. Gazetecilik meslek yasasının çıkması bu nedenle çok önemlidir. Eli kalem tutan herkese ‘Gazeteci’ denildiğinde, birilerinin beslemesi, tetikçi, şantajcı bir yapı ortaya çıkıyor.” dedi. 

YENİ BİR DÖNEM BAŞLATMAK BİZLERİN ELİNDE
Gazeteciliği ucuzlatan her türlü söyleme karşı tavır göstereceklerini söyleyen Ulucan; “Oysa gazetecilik çok onurlu bir meslektir. Mesleğin cefasını çekenlerle sefasını sürenlerin birbirinden ayrıldığı, ‘Gazeteciyim’ denildiğinde iğrenilerek bakılmadığımız, gerçek gazetecilerin değer kazandığı yeni bir dönemin başlaması yine bizlerin elindedir. Gazeteciliği ucuzlatan her türlü söyleme karşı tavrımız devam edecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.