GEÇTE OLSA BÜYÜKŞEHİR'İ DOĞRULADILAR...

GEÇTE OLSA BÜYÜKŞEHİR'İ DOĞRULADILAR...

ESENLİK: "AYYAŞ ŞEKİLDE GEZEN ADAMLAR..."

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Bir süredir montaj ses kayıtlarıyla Aydın gündemini meşgul eden ve vatandaşların tepkisiyle karşılaşan Aydın Şafak isimli yalan sitesi, son yaptığı haberde daha önceki haberini çürütmüş oldu. Yalan ve yanlış haberleriyle sürekli gündem olan Aydın Şafak, bu kez logosundaki sloganı gibi gündem yarattı. Daha önce çıkar sağlayabilmek için usulsüz olduğunu öne sürdükleri Söke'deki AVM hakkında, AK Partili Aydın Büyükşehir Belediyesi Üyesi Necmettin Esenlik’in bir gazeteciyle yaptığı görüşmeyi yayınlayan Yalçın Yıldırım bu hatasıyla, "İyice şaşırdılar...!" dedirtti.

BÜYÜKŞEHİR İFTİRA HABERİ ANINDA YALANLAMIŞTI...
Daha önce defalarca AVM hakkında olumsuz algı yaratmaya çalışan ve karalama kampanyası başlatan Aydın Şafak isimli sitenin yayınladığı ses kaydında AK Partili Aydın Büyükşehir Belediyesi Üyesi Necmettin Esenlik’in yaşanan süreci bir bir anlattığı görülüyor. Söke’de bulunan bir AVM inşaatıyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi’de yıpratılmaya çalışılmıştı. İmar tadilatında usulsüzlük yapıldığı iddia edilmiş ancak; konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nden o tarihte anında yalanlama gelmişti. Bugün ise; Necmettin Esenlikin gazeteciyle yaptığı görüşmenin ses kaydını yayınlayarak Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin haklılığını doğrulamış oldular. Aydın Şafak, tekzip niteliğindeki yayınlarıyla basın camiasında günün konusu oldular.

ESENLİK'E DE İFTİRA ATMIŞLARDI...
Konuyla alakalı imzası bulunan Ak Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necmettin Esenlik’e de çeşitli iftiralar atılmış ve yaptıkları spekülatif haberlerden sonra imzasını geri çekeceğini iddia etmişlerdi. Ancak; Esenlik'in ses kaydında Aydın Şafak'ı yalanladığı ve yalancılıkla itham ettiği dikkatlerden kaçmıyor. 

"AYYAŞ ŞEKİLDE GEZEN ADAMLAR..."
Usulsüz şekilde elde ettikleri ses kayıtlarını montajlayarak yayınlayan Aydın Şafak isimli site, AVM konusundaki sürecin nasıl işlediğini ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili izlediği yolları AK Partili İmar Komisyonu üyesi Necmettin Esenlik tarafından anlatılmasını sağladı. Necmettin Esenlik, gazeteciyle yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullanıyor; “Ben Nazilliliyim. Nazilli’de benim adımı söylediğiniz zaman insanların üçüncü olarak söylediği şey dürüstlüktür" şeklinde konuşmasına devam eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi Necmettin Esenlik, “Bizim kimseden korkumuz yok. İnsanlığın dibine batmış, sabahtan akşama kadar ayyaş vaziyette gezen adamlardan hiçbir şekilde korkumuz yok. Onun bir ekip olduğunu biliyoruz. O ekipten de korkumuz yok” diyor. “Bize bu ithamlarda bulunan şahısları da Allah’ın Kahhar ismine havale ediyorum” diyen Esenlik, iddiaların asılsız olduğunu vurguladığı duyuluyor.

ESENLİK, AVM SAHİBİNİ DE DOĞRULADI...
Esenlik, usulsüz elde edilen ses kayılarının devamında AVM işletmecisi hakkında,  “Tamamen evraklar üzerinden hareket ettik. Başvuru sahibi tamamen bütün kurumlardan onay almış gelmiş, bakanlıklardan izinlerini alarak geldi. Kurum görüş ve onaylarını alarak, karayollarına uyarak onayladık” ifadelerini kullanıyor. AVM sahibinin de yasalar nezdinde hareket ettiği belirtilerek, Aydın Şafak isimli sitenin foyası ortaya seriliyor. 

GEÇMİŞTE YAPTIKLARI KARALAMA HABERİ DÜZELTMİŞ OLDULAR...
Necmettin Esenlik'in ses kaydını yayınlayan Aydın Şafak isimli site böylece daha önce yaptığı haberlerle çelişmiş oldu. Konuyu imar komisyonu üyesinin kendi sesini yayınlayarak kamuoyuna aktaran Aydın Şafak isimli site anlaşılan geçmişte yaptığı karalama haberi unuttu ve ve böyle bir yayına yer verdi. İstemeden de olsa geçmişte yaptıkları karalama haberi düzeltmiş oldular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.