GEKA'dan yatırımcılara büyük hizmet

GEKA'dan yatırımcılara büyük hizmet

GEKA'dan yatırımcılara büyük hizmet

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından hazırlanan, tüm güncel desteklerin konu ve kurum bazında aranabildiği www.yatirimadestek.com adlı internet sitesine Ekonomi Bakanlığı yatırım teşviklerini hesaplama aracı olan teşvik robotu uygulaması eklendi.
Teşvik Robotu Uygulaması ile yatırımcılar, yatırım tanımı ve yatırım yeri bilgilerini girerek, o ilde hangi sektörün hangi teşvik oranlarıyla desteklendiğine tek tuşla ulaşabilecek. 180’den fazla devlet desteği ve 500’den fazla güncel dökümana ücretsiz ulaşılabiliyor.
Yatırım konusuna göre arama yapılarak ülkemizdeki devlet destekleri ve teşvikleriyle ilgili tüm bilgilere ücretsiz olarak erişilmesini sağlayan ilk internet sitesi olma özelliğini taşıyan www.yatirimadestek.com, yaklaşık üç sene önce GEKA tarafından potansiyel yatırımcılara yenilikçi uygulamalarla daha hızlı ve pratik hizmet vermek amacıyla hizmete sokulmuştu. 180’den fazla devlet desteği ve 500’den fazla güncel dokümana ulaşılabilen web sitesine, Nisan ayı itibarıyla, Ekonomi Bakanlığı yatırım teşviklerini hesaplama aracı olan Teşvik Robotu uygulaması eklendi.
TÜRKİYE’DE KONUSUNDA İLK VE TEK UYGULAMA
Türkiye’de konusunda ilk ve tek uygulama olan Teşvik Robotu uygulaması ile yatırımcılar, yatırım konusu ve yatırım yeri bilgilerini girerek, o ilde hangi sektörün hangi teşvik oranlarıyla desteklendiğini tek ekranda görüntüleyebilecekler. Teşvik robotu kullanan yatırımcılar, bu koşulların belirlendiği Bakanlar Kurulu Kararı ve eklerini incelemeksizin yatırım konularına sağlanan teşvikleri kolaylıkla araştırabilecek. Uzman bir ekip güncel ve hızlı iş anlayışıyla, yatırım ve teşvikleri takip ederek siteyi güncel tutuyor.
Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata, yaptığı açıklamada; “Ülkemizdeki değişik kurumlarca yürütülen destek programlarından vatandaşlarımızın daha fazla yararlanabilmesi amacıyla 2013 yılında yatirimadestek.com internet sitemizi yayına soktuk. Bu anlamda bütün kurum ve kuruluşların, özel sektörün ve STK’ların yararlanabileceği çalışma ile potansiyel yatırımcılarımızın ülkemizdeki destek mekanizmaları hakkındaki bilgilerden güncel ve kolaylıkla faydalanmasını sağladık. Projelere en uygun desteğin hızlıca bulunmasını sağlayan sitemize, Nisan ayı itibarıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen yatırım teşviklerini hesaplama aracı olan teşvik robotu uygulamasını da ekledik” dedi.
Teşvik robotu uygulamasına, yatırım konusu, tutarı ve istihdam sayısı ile ilgili bilgi girişlerinin yapılmasıyla teşvik tutarının hesaplanabildiğini ve yatırımcının toplamda ne miktarda teşvik alacağını görmesinin sağlandığını söyleyen GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, böylelikle yatırımcının yatırım teşviği konusunda somut fikir edinebildiğini söyledi. Alata, yatirimadestek.com sitesini yürüten ekibin, her gün resmi gazeteyi, ilgili iş dünyası haberlerini veren medyayı ve destek veren kurumların web sitelerini düzenli olarak takip ettiğini, bunun yanında bölgedeki paydaş kurumlar ile birebir iletişim halinde olarak web sitesini güncel tuttuklarının da altını çizdi.
Ajans bünyesinde Aydın, Denizli ve Muğla’da faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofislerinin ana görevinin yatırımcılara yardım etmek olduğunu belirten Genel Sekreter Alata; “yatirimadestek.com” internet sitesine eklenen teşvik robotu uygulamasının ülke kalkınmasına ve yeni yatırımlara vesile olmasında fayda sağlamasını dilediğini söyledi. Son olarak, yatırımcılara ücretsiz olarak yardım etmek üzere kendi alanında oldukça nitelikli ve uzman bir ekibin onları beklediğini, destek ve teşviklerle ilgili bilgi almak isteyenlerin bulundukları ildeki Ajans Yatırım Destek ofisleriyle iletişime geçmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.