Geleceğin mimarları Apollon Tapınağı'nda buluştu

Geleceğin mimarları Apollon Tapınağı'nda buluştu

Didim’de devam eden Sugar Apollon Maket çalışması için ilçeye gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, şekerden Apollon Tapınağı’nın maketini yapacak.

Didim Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik için ilçeye gelen 29 öğrenci ve hocaları Yrd.Doç Dr. Kutluğ Savaşır ile birlikte ilk olarak şekerden marketini yapacakları Apollon Tapınağı’nı gezdiler. Apollon Tapınağı hakkında turizm rehberi Mahmut Nacar’dan bilgi alan öğrenciler ve aldıkları bilgileri notlarına ekledi. Bir hayali gerçekleştirmek için burada olduklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yard. Doç Dr Kutluğ Savaşır ortaya çıkan çalışmanın bir sanat eseri olduğunun altını çizdi.
Daha önce 3 çalışma yaptıklarını bunlara örnek olarak Dubai Burj Halife, İstanbul Ayasofya, Muğla Saat Kulesi ve Moaulus’un mezarı olduğunu belirten Savaşır, yaptıkları eserleri mimarlar odasında sergilediklerini bu yapacakları şekerden Apollon Tapınagı Maketinin de Didim’in en güzel yerinde sergilenebileceğini belirtti. Apollon Tapınağı gezisi sonrası, yapacakları maket için Didim Belediyesi meclis toplantı salonuna sunum yapmak için gelen öğrenciler, Belediye Başkanı A Deniz Atabay ile bir araya geldi. Belediye Başkanı A Deniz Atabay’a sunum yapan öğrencileri, Şekerden maket yapmak için izleyecekleri yolu anlattı.
Bilimsel çalışmalar için üniversite öğrencileri ile bir araya gelmenin çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı A Deniz Atabay; “Hepinize burada olduğunuz için teşekkür ediyor, ortaya çıkacak eseri sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.
Didim Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirmiş oldukları sunum sonrası kalacakları otele yerleşen öğrenciler öğle yemeğinin ardından Didim Belediyesi Seramik Atölyesine giderek şeker den Apollon Tapınağı Maketinin yapım çalışmasına başladı. 22 Kasım tarihinde son bulacak çalışmanın maketinin basın mensuplarına sunumu ve Belediye Başkanımızca verilecek teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımından sonra öğrenciler, İzmir’e dönmek için yola çıkacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.