Genç dağcı Aslı'dan bir başarı daha

Genç dağcı Aslı'dan bir başarı daha

Kuşadası Dağcılık İhtisas Spor Kulübü’nün (KUDAK) genç ve başarılı sporcusu Aslı Alkış, Afrika’nın en yüksek noktası olan Kilimanjaro Dağı’na tırmandı.

Farklı ülkelerden gelen sporcularla birlikte Tanzanya’daki 5 bin 895 metre yüksekliğinde dağa tırmanarak Türkiye ve Kuşadası bayrağını dikerek, ülkemizi ve Kuşadası’nı temsil eden 18 yaşındaki genç bayan sporcu, Kilimanjaro dağı zirvesine çıkan “En Genç Türk Kadın Sporcu” olarak da tarihe geçti.
Kuşadası Belediyesi’nin sponsorluğunda bu zorlu tırmanışı gerçekleştiren Kuşadalı genç dağcı Aslı Alkış, “Bu ve buna benzer tırmanışlarda fiziksel ve zihinsel güç çok önemlidir. Teknik bilgi, eğitim ve tecrübe de bu sporun temelinde yer alır. Daha önceki projelerime Kilimanjaro Tırmanışı ile yeni bir boyut kazandırdığım için mutluyum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Yeni projeler geliştirmeye devam edeceğim” dedi.
- DAHA ÖNCE AĞRI DAĞI VE KAZBEK DAĞINA DA TIRMANMIŞTI
Kuşadalı 18 yaşındaki Aslı Alkış Kuşadası’nın gururu olmaya devam ediyor. Daha önce 17 yaşında Ağrı tırmanarak, bu tırmanışı gerçekleştiren en genç bayan olurken, ardından Gürcistan’ın 5 bin 33 metre yüksekliğindeki Kazbek Dağının zirvesine ulaşan en genç Türk bayan ünvanını kazanmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.