Gençler basketbolda kupalarına kavuştu

Gençler basketbolda kupalarına kavuştu

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlendiği ve Okulsporları İl Temsilciliğinin 2018 yılı faaliyet takviminde yer alan Okullar Arası Gençler Basketbol İl Birinciliği Turnuvası tamamlandı.

Genç Erkekler B Basketbol kategorisinde 12 takım, Genç Kızlar B Basketbol kategorisinde 7 takım mücadele etti. 11 Aralık 2017 tarihinde başlayan turnuva maçları 18 Ocak 2018 tarihinde Efeler Atatürk Spor Salonunda oynanan final maçları ile tamamlandı.

 

Efeler Atatürk Spor Salonunda Özel Kavaklı Anadolu Lisesi ile TED Ege Koleji arasından oynanan erkek basketbol final maçları adeta nefesleri kesti. Efeler Atatürk Spor Salonunu tıklım tıklım dolduran seyircilerin karşısında oynayan takımlar birbirlerine üstünlük kurabilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Son saniyesine kadar rekabetin sürdüğü maçta 74-73’lük skor ile Özel Kavaklı Anadolu Lisesi TED Ege Kolejini mağlup etmeyi başardı. Bu skor ile Erkekler Basketbol (B) kategorisinde 1’inci Özel Kavaklı Anadolu Lisesi, 2’nci TED Ege Koleji, 3’üncü Aydın Atatürk Anadolu Lisesi ve 4’üncü Ortaklar Fen Lisesi oldu.


 

Kızlarda Şampiyon İncirliova Spor Lisesi

 

Efeler Atatürk Spor Salonunda yapılan final maçı sonucunda İncirliova Spor Lisesi rakibi Nazilli Menderes Anadolu Lisesini 44-13’lük skor ile mağlup ederek şampiyonluğu ulaştı. Turnuvanın sonunda genç kızlar B basketbol kategorisinde 1’inci İncirliova Spor Lisesi, 2’nci Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, 3’üncü Aydın Atatürk Anadolu Lisesi ve 4’üncü Aydın Lisesi oldu.

 

Turnuvaların sonucunda Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından derece elde eden takımlara kupa, sporculara madalya ve başarı belgesi takdim edildi. Ödül törenine Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mikail Kavaklı, Personel Şube Müdürü Ahmet Coşkun Parlakyalçın, Okulsporları İl Temsilcisi Ayhan Afşar, Basketbol İl Temsilcisi Ömer Görür ve okul yöneticileri katıldı.

 

Erkekler kategorisinde şampiyon olan Özel Kavaklı Anadolu Lisesi ve 2’nci olan TED Ege Koleji ile kızlar kategorisinde şampiyon olan İncirliova Spor Lisesi 01 – 04 Mart 2018 tarihleri arasında Denizli’de yapılacak olan okulsporları grup müsabakalarında Aydın’ı temsil edecek.

 

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 2017-2018 eğitim öğretim yılı Okullar Arası Gençler B Basketbol İl Birinciliği Turnuvasında derece elde eden takımları tebrik etti ve gruplarda Aydın’ı temsil edecek olan takımlara başarılar diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.