Geri ödeme gecikince veresiyeci medikal arıyor

Geri ödeme gecikince veresiyeci medikal arıyor

Geri ödeme gecikince veresiyeci medikal arıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Halil Özbay, tıbbi malzeme geri ödemelerinin gecikmesi nedeniyle her ay veresiye verecek medikal aradığını belirtti.
Efeler ilçesinde ikamet eden ve çeşitli hastalıklarından dolayı sol ayağı diz üstünden kesilen Halil Özbay, düzenli olarak kullandığı tıbbi malzeme ve protezlerin temininde sıkıntı yaşadığını ileri sürdü. Her ay düzenli olarak malzeme aldığını ifade eden Özbay, SGK’nın geri ödemeleri geciktirmesi ve maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle medikallerin kendisine satış yapmak istemediğini öne sürdü.
Çeşitli dönemlerde doktor reçetesi ve raporu ile muhtelif tıbbi malzeme ve ortopedik protez kullanmak zorunda olduğunu belirten Halil Özbay, “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamında olan bu malzemeleri medikal firmalardan ücretlerini ödeyerek satın alıyorum. Ödemiş olduğum malzeme ücretlerini SGK’dan geri alabilmek için gerekli belgeleri Aydın İl Müdürlüğü Sağlık Ödemeleri servisine teslim ediyorum ancak en geç 45 günde yapılması gereken geri ödemeler 4, 5 veya 6 ay gibi çok uzun sürelerde yapılıyor. Kullanmış olduğum sondalar 2 aylık reçetelerle verilmektedir. Ücretini ödeyerek almış olduğum bir reçetelik sondalar, iki ay sonra bitmesine rağmen ücreti bana geri ödenmiyor. Üçüncü defa iki aylık sonda aldıktan sonra daha ilk almış olduğum sondaların bedelleri ancak ödeniyor. İki aylık reçetede yazılı olan sonda miktarı 500 liranın üstünde tutuyor. 3 defa aldığım sondalara 1600 lira civarı para ödüyorum. Ancak daha ilk reçete karşılığı olan 500 TL’yi ödüyorlar” dedi.
“GECİKMELER ZOR DURUMDA BIRAKTI”
Emekli maaşıyla kıt kanaat geçinen engelli bir kişi olduğuna dikkat çeken Özbay, “Sağlığım için bu malzemeleri kullanmak zorundayım. Bu malzemeleri alabilmek için zaman zaman çevremden ödünç para almak veya medikal firmalardan veresiye alışveriş yapmak zorunda kalıyorum. Kesik olan bacağım için protez yaptırdım. Bana uygun görülen protezin ücreti yaklaşık 3 bin 500 TL. SGK geri ödemesine güvenerek kredi çekip protezimi yaptırdım. Halen protez için geri ödeme yapılmadığından dolayı kredi taksitlerimi de ödeyemez durumdayım. Başka illerde ikamet eden bazı engelli arkadaşlarımla bu konularda konuştuğumuzda ilgili sağlık ödemelerinin 15 gün ile 35 gün içinde ödendiğini söylüyorlar. SGK, almış olduğum tıbbi malzemelerin geri ödemesini zamanında yapmamasından dolayı maddi olarak çok zor durumdayım. Bu engelli halimle her ay veresiye malzeme temin edebilecek medikal firma arıyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.