Geriye bakmadığımız için yaptıklarımız unutulabiliyor

Geriye bakmadığımız için yaptıklarımız unutulabiliyor

Arif AKÇAYGerçek GazetesiAK Parti Söke İlçe Teşkilatı'nın dün yapılan kongresini baştan sona takip eden Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde yaptığı hizmetlerden örnekler verirken, inşası yeni başlayan Söke Mimarl

Arif AKÇAY
Gerçek Gazetesi

AK Parti Söke İlçe Teşkilatı'nın dün yapılan kongresini baştan sona takip eden Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde yaptığı hizmetlerden örnekler verirken, inşası yeni başlayan Söke Mimarlık Fakültesi'ne de sahip çıkacaklarını belirtti. 
Bakan Bozkır yaptığı konuşmasında özetle; "AK Parti iktidarımız 12 yıllık iktidarlığı boyunca eğitimden sağlığa, sanayiden turizme büyük hizmetler yapmıştır.   Bizler geriye bakmadığımız için yaptıklarımız bazen unutulabiliyor. Şöyle bir geriye bakacak olursak, bizim iktidarımızca 222 bin derslik yapılmış, 500 bin öğretmen ataması gerçekleşmiş. 6100 Km. olan bölünmüş yolu 17 bin Km.’ye çıkardık. 2994 sağlık tesisi kazandırdık. 6   milyon kişiye istihdam sağladık. Milli gelirimiz ve bütün gelirleri üç kat artırırken, kişi başı geliri de 3 bin dolardan 10 bin doların ü zerine çıkarttık. Merkez Bankası döviz rezervi 28 milyar dolar iken bugün 136 milyar doları aştı. IMF'ye 22 milyar dolar borcumuzu ödeyip, 5 milyar dolar da kredi açtık. 2224 Km. otoyol yaptık. Turizm gelirlerimizi 8 milyar dolardan 36 milyar dolara çıkarttık. 2023'ü hedefleyen AK Parti iktidarına bu yapılanlar yeterli değil, bu rakamları milletimizden aldığımız destekle daha da büyüteceğiz" dedi.
Söke'ye yapılan Avrupa Birliği desteklerinden de söz eden AB Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa Birliği fonlarından başta eğitim kurumları olmak üzere Söke'deki kuruluşlara yapılan destekleri de rakamlarıyla tek tek sıraladı.
Bakan Bozkır, "Söke'yle ilgili istekler de tarafıma iletildi. İlk işimiz Adnan Menderes Üniversitesi'nin Söke'deki Mimarlık Fakültesi binasının yapımına destek vermek. Bu konuda elimizden ne gelirse yapacağız. Söke OSB'nin ta leplerini değerlendireceğiz. Söke'ye AB desteklerinin artması için hazırladığınız projelere destek olmaya da devam edeceğiz" dedi.
Konuşmasından sonra salondan ayrılan Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, kaymakamlığa giderek bir süre İlçe Kaymakamıyla görüştü. Daha sonra yeni fakülte binasında da incelemelerde bulunduktan sora, ardında taze umutlar bırakarak ilçemizden ayrıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.