Germencik’te deve güreşi 2 gün sürecek

Germencik’te deve güreşi 2 gün sürecek

Ege’de her yıl güreş severlerin heyecanla beklediği deve güreşleri kapsamında bu yıl Germencik’te geleneksel olarak 70.

’sü düzenlenecek güreşler 2 gün sürecek. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinin ünlü develeri usta devecilerin hazırladığı çatım listesi ile güreşlerde izleyicilere büyük bir şov izletmeye hazırlanıyor.

 

Germencik Belediyesi’nin himayesinde düzenlenecek 70’inci Germencik Deve Güreşleri Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da Alangüllü Arenası’nda yapılacak. Bu yıl daha farklı geçecek olan güreşler 2 gün olarak planlandı.

 

13 Ocak Cumartesi günü Saat: 10.00’da başlayacak güreşler 14 Ocak Pazar günü de devam edecek. Güreşler baş, başaltı ve daylak olmak üzere üç kategoride düzenlenirken, güreş severler bu yıl gerçekleşecek olan 70. Germencik Deve Güreşi festivalinin Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri gibi olduğunu değerlendirdi.

 

Cumartesi günü 40 çift, Pazar günü 30 çift tekçi devenin 10 dakika süreli olarak güreşeceğini ve yaklaşık 150 devenin bu festivalde mücadele edeceğini belirten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın tüm güreşseverleri 70. Germencik Deve Güreşi Festivaline davet etti. Başkan Akın “Ata sporlarımızın yaşatılması örf, adet ve geleneklerimizin gelecek nesillere aktarılması amacıyla deve güreşi festivalleri düzenliyoruz. Bölgenin en eski güreşlerine ev sahipliği yapan Germencik bu yıl bir ilke imza atıyor. 70’incisini düzenlediğimiz festivalimizde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinin en ünlü develerini getiriyoruz ve 2 gün sürecek olan bir deve güreşi festivali organize ettik. Bu tür festivallerin deve neslinin korunması başta olmak üzere ilçe tanıtımına ve sosyal yaşamın renklenmesine önemli katkıları olmaktadır. Bu nedenle belediye olarak festivalin güzel geçmesi için elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. Tüm hemşerilerimizi 70. Deve Güreşi Festivaline davet ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.