Gıda ihracatçıları tanıtım atağını sürdürüyor

Gıda ihracatçıları tanıtım atağını sürdürüyor

Gıda ihracatçıları tanıtım atağını sürdürüyor

Türk gıda ihracatçıları, 25 bin dolar kişi başı GSYH ile yüksek alım gücüne sahip, 415,9 milyar Dolar döviz rezervi ile dünya sıralamasında 6. ülke olan Uzakdoğu’nun yükselen yıldızı Tayvan’a ihracatlarını arttırmak için tanıtım atağına kalkıyor.
Tayvan’ın Taipei şehrinde 22-25 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek “Tayvan Ticaret Heyetine”ne katılacak Türk gıda ihracatçıları, Tayvan’ın en büyük gıda ve tarımsal sanayi ürünleri ithalatçılarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.
Tayvan Ticaret Heyeti kapsamındaki hazırlık çalışmalarını yürütmek üzere; Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri temsilcilerini Taipei’ye gönderdiklerini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Tayvan Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi İsmet Erikan ve yetkilileriyle hazırlık çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.
Türkiye’nin Tayvan’a gıda ürünleri ihracatının 2014 yılında 11 milyon 900 bin dolar iken, 2015 yılında 15 milyon 688 bin dolara çıktığını dile getiren Ünlütürk, “Dünya pazarlarındaki daralmaya rağmen, Tayvan, Türkiye’nin gıda ihracatını yüzde 32 oranında arttırdığı bir ülke oldu. Vizenin ücretsiz hale geldiği, para transferlerinin sorunsuz olduğu bunlara ilaveten ise; çifte vergilendirmenin önlenmesi ve Atakarne uygulamalarının ise olumlu bir süreçte işlediği, en önemlisi Türk Hava Yolları’nın direkt uçtuğu ve ürünlerinizi en geç 29 günde ulaştırdığı, gıda ihracatçılarımız için Tayvan cazip bir pazar. Türk gıda ihracatçılarını bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Çalışmaları son aşamaya gelen Atakarne uygulamasının hayata geçirilmesiyle beraber Türk ihraç ürünlerinin gümrüklerde bekleme yapmaksızın direkt olarak Tayvanlı alıcılara ulaştırılacağı bir zemin hazırlandığına işaret eden EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk, şöyle devam etti; “Kiraz, narenciye, yaş meyve-sebze, kuru meyve, zeytinyağı ve kurutulmuş gıda ürünleri sektörlerini temsil eden firmaların katılımlarıyla düzenlenecek heyette, her iki ülke girişimcilerini buluşturacak nitelikte iş görüşmelerinin (B2B) yanı sıra, hallere ve gıda tesislerine iş gezileri yapılacak ve Tayvan tarafından üst düzey yetkililerle görüşmeler organize edilecek.”
TAYVAN’DAN 100 İTHALATÇI KATILACAK
Tayvan Tarım Konseyi koordinasyonuyla, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonuyla düzenlenecek heyet, Tayvan Tarım Konseyi Dış İlişkiler departmanının üst düzey yetkililerinin, Dış İşleri Bakanlığı yetkililerinin ve Tayvan Türk Ticaret Ofisi Temsilcisinin açılış konuşmalarıyla başlayacak olup, daha sonra Tayvan’daki tarımsal sanayinin yapısı ve güncel ihracat mevzuatı hakkında yapılacak seminerler ile ihracatçı firmalarımız bilgilendirilecek ve ardından Tayvanlı alıcı firmalarla Türk tarım-gıda sanayicisi firmaların buluşturulacağı B2B görüşmeler ile devam edecek. Heyete, Tayvan tarafından 100 katılımcının getirilmesi düşünülmekte ve ülkemizden de 80 katılımcının yer alması bekleniyor.
“Tayvan Ticaret Heyetine”ne katılarak bu pazarın avantajlarını fırsata dönüştürmek isteyen gıda ihracatçılarımızın Ege İhracatçı Birlikleri Tarım Şubesi’yle 0.232.488 61 40 ya da [email protected] e-posta adresi aracılığıyla 07 Mart 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar iletişime geçmeleri gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.