Girişimci kadınlara tam destek

Girişimci kadınlara tam destek

Girişimci kadınlara tam destek


█Gerçek Gazetesi
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Turkcell'in işbirliğiyle hayata geçirilen 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesi kapsamında 11 ilde hayata geçirilen eğitim programının son durağı Aydın oldu.
Türkiye"nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell"in iş sahibi olmak veya işini geliştirmek isteyen, ancak yeterli maddi imkanı olmayan kadınlar için Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA)işbirliğiyle başlattığı cepten kalkınma seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar birçok girişimci kadına finansman, eğitim, teknoloji ve pazarlama desteği sunulan “Ekonomiye Kadın Gücü” projesi çerçevesinde, bu kez Aydınlı 15 girişimci kadın Aydın"da düzenlenen törende mikrokredi çeklerini aldı. Törenin ardından Özyeğin Üniversitesi eğitmenlerinin katkılarıyla 50 girişimci kadın için eğitim programı düzenlendi.
Aydın AK Parti Milletvekili Semiha Öyüş, Aydın Belediye Başkanı Yardımcısı Sümran Ünal, Turkcell Bölge Müdürü Sezer Ateş ve TİSVA Bölge Direktörü Demet Pilevneli"nin katıldığı mikrokredi töreninde 15 Aydınlı girişimci kadına mikrokredi çekleri takdim edildi. Heykel yapımından kantin işletmeciliğine, horoz yetiştiriciliğinden olta yapımına dek pek çok farklı iş alanında çalışan Aydınlı kadınlar, aldıkları yeni mikrokredilerle işlerini büyütme hedeflerine bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşadı.
Destek kazanan kadın girişimcileri kutlayan Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal “Ekonomiye Kadın Gücü Projesi”ni kadınlarımızın ekonomiye katılımını desteklemesi açısında çok önemsiyorum ve bu tip projelerin çoğalmasını diliyorum. İnanıyorum ki kadınlarımız kendilerine sunulan imkanları doğru kararlarla en iyi şekilde yönetecektir” dedi.
Turkcell Bölge Müdürü Sezer Ateş de, “Türkiye"de kadınların işgücüne katılımı ve toplumsal hayattaki rolünün daha etkin olması için fırsat eşitliğini her alanda önemsiyor, kadınlarımızın güçlenmesini destekleyen projeleri hem bizzat yürütmeye hem de içinde olmaya özen gösteriyoruz. Turkcell Ailesi ve mikro finans konusunda öncü olan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) olarak birlikte hayata geçirdiğimiz Ekonomiye Kadın Gücü projesinde Cepten Kalkınma Seferberliği ilan ederek, iş sahibi olmayı veya işini geliştirmeyi isteyen, ancak yeterli maddi imkanı olmayan kadınlarımıza Turkcell"in iletişim ve teknoloji gücüyle destek oluyoruz. Bugün düzenlediğimiz törende Aydınlı 15 girişimci kadınımıza mikrokredi çeklerini vererek daha iyi bir hayat kurma yolundaki çabalarına destek olduk. Ayrıca 50 Aydınlı girişimci kadınımızı da işlerini daha iyi yapabilmeleri için eğitim programımıza dahil ediyoruz. Kadınlarımızın kısa sürede emeklerinin karşılığını alacağına yürekten inanıyor, ayrıca toplumumuza sağlayacakları katkılardan ötürü şimdiden her birine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
“AYDINLI KADIN
GİRİŞİMCİLERİMİZ
HAYALLERİNE
KAVUŞUYOR”
TİSVA Bölge Direktörü Demet Pilevneli ise, girişimci kadınları tebrik ederek, “Türkiye"de yaklaşık 7 milyon kadınımız dar gelirli. Bugüne kadar TİSVA olarak Nobel Ödüllü Muhammed Yunus"un öncülüğünü yaptığı Grameen Trust ile birlikte binlerce kadının hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olduk. 2003 yılında Diyarbakır"da 6 kişiyle başlayan mikrokredi programımız bugün Turkcell"in desteğiyle 65 ilde yaklaşık 65 bin kadına ulaştı. Birlikte başlattığımız Ekonomiye Kadın Gücü projesi Türkiye"deki kadın girişimcilerimizin en büyük destekçisi oldu. Bugün de Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında Aydın"da 15 girişimci kadınımıza mikrokredilerini verirken, 50 kadınımıza iş yaşamlarında daha başarılı olmaları için eğitim imkanı sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde farklı illerde eğitimlerimize devam edeceğiz. Turkcell ile işbirliğimiz bizim için büyük önem taşıyan bireysel desteklerin artmasında ve binlerce kadınımızın daha hayallerine kavuşmasında kilit rol oynuyor. Turkcell"in teknoloji ve iletişim desteğiyle Aydınlı kadın girişimcilerimiz artık daha büyük işlere imza atarak yeni nesil girişimci olacak” şeklinde konuştu.
HAFTADA
600 TL KAZANIYOR
Kredi almaya hak kazanan 53 yaşındaki Aydınlı kadın girişimci Seher Önel de, şunları söyledi: “İki çocuk annesiyim. Çocuklarımı daha iyi koşullarda büyütebilmek için 2011 yılında mikrofinanstan 700 TL kredi alarak hayata bir ucundan tutunmaya başladım. Önceleri, evde olta takımı yapıyordum. 9 ay sonra hedeflerimi daha da büyüttüm. İkinci kez aldığım bin TL krediyle olta malzemelerimi kendim alarak imal etmeye ve satmaya başladım. Mikrokredi ailesinin evime girdiği ilk andan itibaren kendime olan güvenimin arttığını hissettim. "Ne yapacaksın?" diye sordular önce. "İyi olta yaparım" dedim. Hani şu erkeklerin bile bağlamakta güçlük çektiği olta bağlama işi. Koskoca misina rulosunu ilk kredimle satın aldım. Tanesini 2 liradan satıyor, haftada 600 TL kazanıyorum. Yaptığım işe inanamayanlar var. Oysa yanımda bir kişi daha çalışıyor. Olta için palet yem hazırlıyor. En büyük hedefim, bir balık av malzemeleri dükkanı açarak işletme sahibi olabilmek. Dükkan açmak için 5 bin TL"ye ihtiyacım var. Mikrofinans ailesine böyle bir imkan sağladıkları ve bize güvendikleri için teşekkür ederim”
50 AYDINLI KADIN
GİRİŞİMCİ
EĞİTİM GÖRDÜ
Törenin ardından Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında Özyeğin Üniversitesi eğitmenlerinin katkılarıyla düzenlenen eğitim programına ise Aydınlı 50 girişimci kadın katıldı.Kişisel gelişimlerine, iş dünyasındaki vizyonlarına katkı sağlamak üzere hazırlanan eğitimler daha etkin ve başarılı bir iş hayatı için temel bilgiler içeriyor.Bu kapsamda Aydınlı kadın girişimcilere,“Girişimciliğin Temel İlkeleri ve Girişimcilerin Özellikleri”, “Etkili İletişim Beden Dili ve Satış”, “Temel Teknoloji” konularında toplam 4 saat eğitim verildi.
11 ili kapsayan eğitimler daha önce İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Samsun, Denizli ve Şanlıurfa"da kadın girişimcilerle buluşmuştu. Yüz yüze eğitimlerin yanı sıra Turkcell"in Mobil Eğitim altyapısı kullanılarak girişimci kadınların gelişimlerine ek katkı da sağlanıyor.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.