Gmail’den zaman kazandıran 6 faydalı eklenti

Gmail’den zaman kazandıran 6 faydalı eklenti

Gmail’den zaman kazandıran 6 faydalı eklenti

Sektörlere göre iş yükünün oranına bağlı olarak değişmekle birlikte, e-posta hesaplarında harcanan zamanın, mesai saatlerinin yüzde 28’ini oluşturduğunu biliyor muydunuz? Bu oran, çalışanların haftada yaklaşık 13 saati e-posta hesaplarında geçirdiği anlamına geliyor. Özellikle, iletişimini e-posta yoluyla sürdüren işletmelerde, bu rakamlar çok daha yükseğe tırmanıyor olabilir.

 

Peki e-posta hesaplarında geçirilen zamanı azaltmanın bir yolu yok mu? Elbette var. Tüm işlerimizi e-posta yoluyla yürütmeye devam ederken, bu platformda daha az vakit geçirmemizi sağlayan Gmail eklentileri imdadımıza yetişiyor. İşte size, e-posta hesabınızda daha az vakit harcamanızı sağlayacak bazı Gmail eklentileri:

1. Mail pilot

Mail Pilot, gelen kutunuzu, etkinliklerine göre mesajlardan oluşan bir yapılması gerekenler listesine dönüştürüyor. Gelen kutunuza düşen e-postaların iletilerini tamamlanmamış olarak gösterir. Tamamlanmamış bu iletili mesajlar, gelen kutunuzun dışına otomatik olarak arşivlenir. Bu şekilde, siz bu e-postaları tamamladıkça, işlem görmemiş mesajlar arşivde düzenli bir dosya olarak korunmaya devam eder, tamamladıklarınız e-postalar arasında yerini alır.

2. Boomerang

Boomerang kullanarak, bir e-postayı daha sonra göndermek üzere zaman ayarlamasıyla kaydedebilirsiniz. “Daha sonra gönder” ifadesini tıklayarak, tarih ve zaman belirterek, e-postayı gönderilmesi istenen zamanda, düzenlediğiniz adrese gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Önemli bir mesajınız varsa ve bunun ilerleyen bir tarihte hatırlanması gerekiyorsa, bu mesajı arşivleyebilir, tekrar gelen kutunuza dönerek, orada görülmesini sağlayabilirsiniz.

Gönderdiğiniz bir e-postanın belli bir zaman takip etmek ve hatırlatılmasını sağlamak için özelleştirilmiş ayarlarla belli bir zaman diliminde tekrar not olarak size sunulmasını sağlayabilirsiniz.

3. Sidekick

Sidekick, gönderdiğiniz e-postaların bildirimlerine bağlı olarak size bildirim yollar. Örneğin gönderdiğiniz e-postayı alıcı açtığı zaman, size buna dair bildirim gelir. Ayrıca, gönderdiğiniz e-posta link içeriyorsa bu linkler açıldığı zaman da size bildirimler gelmeye devam eder.

4. Mail Timer

E-posta hesabınızda geçirmek istediğiniz süreyi kontrol altına almak istiyoranız, bu hesapta geçireceğiniz süreyle ilgili kendinize göre bir program belirlediyseniz, Mail Timer sizin bunu organize etmenize yardımcı olur. Herhangi bir e-postayı açtığınız andan itibaren süre başlar. Zamanınız dolduğu zaman bu size bildirim olarak gelir.

5. Find Big Mail

Eğer Gmail’de kapasite sorunu yaşıyorsanız, e-posta kapasitenizi zorlayan e-postaların dökümünü Find Big Mail ile yapabilirsiniz.

6. Gmail Meter

Gmail’i ne kadar etkin kullandığınıza, hesabınızda ne tür işlemler yaptığınıza dair raporlar almak istiyorsanız Gmail Meter kullanabilirsiniz. Gmail Meter ile bu raporlar, saatlik ya da haftalık periyodlara dair bilgiler içeren raporlar halinde size sunulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.