Google’ın ilk 10 çalışanı şimdi nerede?

Google’ın ilk 10 çalışanı şimdi nerede?

Google’ın ilk 10 çalışanı şimdi nerede?

Kurucuları Larry Page ve Sergey Brin’i saymazsak şu anda kuruluşundan bu yana Google’da çalışan sadece 7 kişi var. Bazı eski Google çalışanları şu anda artık önemli birer girişimci. Bazıları da melek yatırımcı. Birkaçı ise mutlu bir emeklilik hayatı yaşıyor.

İşte Quara‘da yer alan eski Google çalışanlarının bugün hayatları…

1. Marissa Mayer

1999- 2012 yılları arasında Google’da yazılım mühendisi olarak çalışan Marissa Mayer şu anda Yahoo’nun CEO’su.

marissa-mayer

2. Kendra DiGirolamo

1999-2001 yılları arasında Google’da satış koordinatörü olarak çalışan Kendra DiGirolamo, şu anda Driscoll firmasında sistem analisti olarak çalışıyor.

kendra-digirolamo

3. Susan Wojcicki

Eşiyle birlikte 1998 yılında 1700 dolar karşılığında Google takımına bir garaj ve birkaç oda kiralayarak Google’la iş yapmaya başlamış olan Susan Wojcicki, şu anda hala Google’da YouTube’un kıdemli başkan yardımcısı (SVP) olarak çalışıyor.

susan-wojcicki

4. Chris Skarakis

1999-2005 yılları arasında Google’da İş Geliştirme Direktörü olarak görev alan Skarakis, şu anda Blip.fm.’in kurucusu. Aynı zamanda Kanye West vakfının ve birçok gönüllü kuruluşun yönetim kurulunda yer alıyor.

chris-skarakis

5. Craig Silverstein

Larry Page ve Sergey Brin’in ilk işe aldığı Google çalışanı olan Craig Silverstein 2012 yılına kadar şirketin en önemli isimlerinden biriydi. Craig Silverstein şu anda online eğitim videolarını ücretsiz olarak sunan Khan Academy’de görev alıyor.

craig-silverstein

6. Heather Cairns

Google’ın ilk 200 çalışanını işe alan insan kaynakları yöneticisi Heather Cairns 2005 yılında Google’dan ayrıldı. Şu anda kadın girişimcilere fon sağlayan projelerde melek yatırımcı olarak görev alıyor.

heather-cairns

7. Ray Sidney

1999-2003 yıllarında Google’da yazılım mühendisi olarak çalışan Sidney, farklı şirketlerde önemli görevler aldı. Şu anda sürdürülebilir emlak projesi olan Big George Ventures’ın kurucusu. Amatör pilot olan Sidney, toplu taşıma projelerine yaptığı yardımlarla da adından söz ettiriyor.

ray-sidney

8.Harry Cheung

Uzun yıllar Google’da mühendis olarak çalışan Cheung, Googla algoritmalarının yaratıcısı. Şu anda ise Qwiki, Badgeville ve PrePay gibi firmaların melek yatırımcısı. Ayrıca amatör Ferrari yarışçısı.

harry-cheung

9. Urs Hölzle

Kuruluşundan bu yana Google’da görev alan Urs Hölzle hala şirketin teknik altyapısından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı.

urs-hlzle

10. Georges Harik

Google’ın ilk üç yazılım mühendisinden biri olan Georges Harik ürün yönetimi direktörü olarak uzun yıllar şirketin; Gmail, Google Talk, Google Video, Picasa, Orkut, Google Groups ve Google Mobile gibi en önemli yatırımlarının başında yer aldı. Şu anda ise hala danışman olarak Google’a hizmet veriyor. Ayrıca imo.im ve hslabs gibi girişimlerin kurucusu.

9-georges-harik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.