Google’ın İnsan Kaynakları Yöneticisi’nden CV hazırlamaya yönelik ipuçları

Google’ın İnsan Kaynakları Yöneticisi’nden CV hazırlamaya yönelik ipuçları

Google’ın İnsan Kaynakları Yöneticisi’nden CV hazırlamaya yönelik ipuçları

İş başvurularında bulunduğunuz bir dönemdesiniz. Becerilerinizi, iş tecrübelerinizi olması gerektiği gibi yazdığınızı, hiç de fena bir özgeçmiş hazırlamadığınızı düşünüyorsunuz. Ancak henüz herhangi bir geri dönüş almadınız.

 

Google’ın İnsan Kaynakları Yöneticisi Laszlo Bock’a göre bunun sebebi, becerilerinizi göz önünde bulundurarak doğru tercihler yapmamış olmanız olabilir. Kendi performansınızı ölçmek sizin için zor olabilir; fakat her zaman sizi diğerlerinden farklı kılan bir şeyler vardır ve özgeçmişinizde bu noktalara değinmek işinize yarayabilir.

Bock, bu konuyla ilgili olarak, kendinizi ve dolayısıyla becerilerinizi biraz daha öne sürebileceğiniz, tecrübelerinize nitelik kazandırabileceğiniz bir liste oluşturmanızı öneriyor.

Özgeçmişinize ilişkin sayısal veriler oluşturmak

Oluşturacağınız listede başarılarınızı numaralandırabilir, sınıflandırma ya da not verme yöntemiyle başarılarınızı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca, hayatınız boyunca geçirdiğiniz evrelere dair detaylar vermeniz, tecrübelerinize farklı bir nitelik kazandırabilir.

Eğer bir firmada finans sorumlusuysanız, firmada çalıştığınız süre boyunca anlaşma yaptığını firma sayısından, ciro artışından, hangi kalemlerde ne kadarlık bir tasarruf sağlandığından bahsedebilirsiniz.

Eğer satış alanında çalışıyorsanız satış gelirlerinin artışından, yıllık iş planından, hedeflenen satış rakamlarına ne ölçüde ulaşabildiğinizden kısaca bahsedebilirsiniz.

İş hayatına yeni adım atmış bir öğrenciyseniz, liderlik yaptığını öğrenci kulübünün bütçesinden, bu bütçeyi nasıl kullandığınızdan, üye sayınızdan ve faaliyetlerinlerinizden rakamsal verilerle bahsetmeniz düşündüğünüzden daha yararlı olabilir.

Başarıları listelemek

Laszlo Bock bu listenin faydasını şu şekilde açıklıyor:

“Başarılarınızdan oluşan bir liste hazırlayın. Başarmak için neler yaptığınıza dair detaylar verin. Böylece sizi diğer adaylarla karşılaştırabilmeleri için bir temel oluşturmuş olursunuz.

Ne kadar çok detay verirseniz, o kadar dikkate değer olursunuz. Çünkü bu detaylar, anlattıklarınızın gerçek tecrübelere dair olduğunun birer kanıtı olmuş olur. Başarılarınız size ilgi çekici görünmüyor olabilir ama işverenler en azından orijinal olmanızı takdir edecektir.”

Google’ın İnsan Kaynakları Yöneticisi Laszlo Bock LinkedIn hesabından kariyer odağında düzenli paylaşımlar yapıyor, ilgilenleri kendisinin diğer yazılarına buradan ulaşabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.