Grev İsyanı

Grev İsyanı

Karacahayıt köylüleri “Alo” diyemiyorlar

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Türk Telekom çalışanlarının 1,5 aya yaklaşan grevleri, Söke"ye bağlı Karacahayıt Köylülerinin dünya ile iletişimlerinin kopmasına neden oldu.
Telekom çalışanları grevde olduğu için son yağmurlarla birlikte arızalanan Karacahayıt köylülerinin telefonları maalesef çalışmıyor. Köylüler 3 GSM operatörünün şebekesinin de köyleri sınırlarında çekmediğini dikkat çekerek, “iletişim ağımız çöktü, ne cep telefonlarıyla ne de ev telefonlarımızla görüşemiyoruz. Bitsin artık şu grev” dediler.
Köylüler ev telefonu çalışmadığı için cep telefonuyla iletişim kurmaya çalışıyorlar. Fakat karşı mahalle sakinleri bu bölgede şebeke olmadığı için cep telefonlarıyla da bağlantı oluşturamıyorlar. Çok acil telefon görüşmelerini için köy çıkışındaki mezarlık bölgesine, yâda tepeye çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen köy sakinleri, “Adeta mahrumiyet bölgesinde yaşıyoruz. Normal ev ve iş yeri telefonlarımız arızalanınca iyice çıkmaza girdik. Çünkü 3 ayrı GSM operatörünün şebekeleri bu bölgede çekmiyor. Gençlerimiz tepeye çıkıp oradan cep telefonlarıyla görüşebiliyorlar. Yaşlılarımızda köy çıkışındaki mezarlığın olduğu bölgeye gidiyorlar. Çünkü sadece o bölgede şebeke var. Biz normal telefonlarımızın çalışmasını ve köyümüzün kapsama alanı içerisine alınmasını istiyoruz. Olası bir sağlık olayında kime, nasıl yetişeceğiz” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.