Grip olan çocuğu okula göndermeyin

Grip olan çocuğu okula göndermeyin

Grip olan çocuğu okula göndermeyin

Aydın Liva Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Can il genelinde oldukça sık görülen grip vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlı ve çocukların daha titiz korunmasını isteyen Dr. Önder Can grip olan çocukların okula gönderilmemesini tavsiye etti.
Yaşlıların genellikle bu günlerde evde olduğunu ancak çocuklar okula gittiği için hem hastalık bulaşmasına rahatsız ise de hastalığı bulaştırmasına çok müsait olduğunu belirten Aydın Liva Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Can ”Özellikle içinde bulunduğumuz günlerde yaygın olan gribal enfeksiyon okula giden çocuklar için en büyük tehlike. Soğuk hava şartlarının da etkisiyle grip, üst solunum yolu enfeksiyonlarının çocuklar arasında hızla yayılmasına neden oluyor. Havalandırmanın az olduğu, hijyenik şartların tam olarak sağlanamadığı okul-kreş ve benzeri toplu yaşam mahalleri çocuklardaki bulaşıcı hastalıklar için ideal bir ortam oluyor. Çocukların okulda birbirleriyle yakın temasta olması hastalıkların da kolayca yayılmasına neden oluyor. Bu nedenle okullarda sınıfların iyi havalandırılması hijyen kurallarına daha çok riayet edilmesi gerekiyor. Sağlıklı çocukların grip virüsüne maruz kalmaması için de rahatsız olan çocukların okula gönderilmemesini tavsiye ediyoruz” dedi.
OKULDA BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUNMA YOLLARI
Okulda bulaşan hastalıklardan korunmanın yollarını da anlatan Liva Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Can öğrencilere öncelikle düzgün bir şekilde el yıkama alışkanlığı kazandırılmasını tavsiye etti. Can ”Hijyen ve sürekli el yıkamak korunmanın en basit ve en etkili yoludur. Çocuklarımız paylaşımcı olsun ama bu dönemde su şişelerini ve kişisel eşyalarını paylaşmasını engelleyin. Aynı şey şapkalar ve bereler için de geçerlidir. Çocuklarda kalem ve benzeri şeyleri ağza sokma alışkanlığı vardır. Çocukları bu tür alışkanlıklardan da uzak tutmaya çalışın. Hapşırma ve öksürme esnasında mutlaka ağzı kapatmalarını alışkanlık haline getirmelerini sağlayın. En önemlisi bu dönemde bol miktarda meyve, sebze ve su tüketilmeli ve Aydın’ın milli ürünü incir, zeytin ve zeytinyağını da bolca tüketmeleri vücudun direncini artıracaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.