Güdüşlü tatlı suyuna kavuştu

Güdüşlü tatlı suyuna kavuştu

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Güdüşlü Mahallesi’nde vatandaşların yaşadığı tatlı su özlemi sona erdi.

2010 yılında yaşanan afat sonrası tüm içme suyu hatları zarar gören bu nedenle de içme suyu kaynaklarını kaybeden mahalle sakinlerinin içme suyu sorununu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çözdü. Topuklu Efe’nin talimatı ile harekete geçen Aski ekipleri tüm eski ve zarar görmüş boruları yeniledi kuyulara su döktü. Ekipler mahallenin 4 noktasına çeşme koyarak vatandaşın suya ulaşımını da kolaylaştırdı. Bu arada ASKİ ekiplerinden yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde türkülere konu olan ve gelin çeşmesi olarak bilinen tarihi Güdüşlü Çeşmesi’nin de bakım ve onarımı yapılarak eskisi gibi halkın hizmetine sunulacak.

 

Aydın’ın Koçarlı ilçesi Güdüşlü Mahallesi’nin 2010 yılından beri sıkıntısını çektiği su sorunu çözüme kavuştu. 2010 yılında yaşanan büyük afetten sonra su kaynaklarını yitiren ve Koçarlı ve büyük derelerden su taşımak zorunda kalan mahalle sakinleri Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile çalışmalarına başlayan ASKİ ekipleri sayesinde suya kavuştu.

 

2016 yılında ASKİ’nin kurulmasının ardından hemen bu bölgenin sorununa neşter vurmak için kolları sıvayan Başkan Özlem Çerçioğlu, Güdüşlü’nün suya kavuşması için hemen proje hazırlatıp ihaleye çıkardı. Bu aşamalardan sonra vatandaşın ve mahalle muhtarının en büyük talebi olan içme suyu için çalışmalara hız verildi. Yeni kaynaklar bulunurken ASKİ ekipleri 850 metrelik hat çalışması yaptı. Yaklaşık 2 yıl süren uzun, zahmetli ve yoğun çalışmalardan sonra köyün tüm boruları yenilendi depoya su döküldü ve köyün 4 noktasına çeşmeler kondu. Koçarlı ve büyük derelerden su taşımak zorunda kalan mahalle sakinleri suyun ayaklarına gelmesi ile bu dertten de kurtulmuş oldu.


 

Güdüşlü Mahalle Muhtarı Tarjan Arıcı, yapılan çalışmadan dolayı Başkan Özlem Çerçioğlu ve ekibine teşekkür etti. Arıcı, ”Artık tüm mahallemizde tatlı su akıyor. Bundan 7-8 yıl önce mahallemizde bir afet oldu. Tüm hat boruları zarar gördü. Vatandaşlarımız Koçarlı’dan, büyük derelerden su taşımaya başladı. Tek isteğimiz çeşmemizden tatlı su akmasıydı. Başkanımız göreve geldikten ve ASKİ kurulduktan sonra hemen çalışma yaptırdı. 2 yıl süren çalışma ile borular yenilendi, depoya su döküldü. Şimdi köyün sokaklarında su akmaya başladı. Allah Topuklu Efe’mizden razı olsun. Bu sorunumuzla kimse ilgilenmemişti. Topuklu Efe’miz bize sahip çıktı. Çok uzun süren ve zahmetli bir çalışmaydı ama muradımıza erdik. Sabrın sonu Başkanımız sayesinde selamet oldu. Çalışmalarından hep guru duyduğumuz ve memnun olduğumuz Başkanımıza mahalle sakinlerim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Başkanımız ne derse ne söz verirse yerine getiriyor. Kendisine ve ekibine başarılar diliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.