Guiness Rekorlar Kitabı adayı bisikletçi Efes ve Kuşadası'nda

Guiness Rekorlar Kitabı adayı bisikletçi Efes ve Kuşadası'nda

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek amacıyla İstanbul’dan yola çıkan bisikletçi Meriç Şehit, Kuşadası, Efes ve Şirince molası verdi, Kuşadası Belediyesi’ni ziyaret etti.

Efes Antik Kenti ve Şirince Köyü’nde büyük ilgi gören bisikletçi Meriç Şehit, daha sonra Kuşadası’na geldi Kuşadası Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette doğanın ve çevrenin korunması için bisiklet kullanımının artması gerektiğine dikkat çeken Şehit, temel amacının Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak ve bisiklet kullanımı ile ilgili farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. İstanbul Beylikdüzü Belediyesi sponsorluğunda yola çıktığını ifade eden Şehit "Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanırsam bu başarıda destek veren tüm kurumların imzası olacak. Kuşadası, Efes ve Şirince’de gösterilen misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Meriç Şehit bisikletiyle 540 gün içerisinde Türkiye, Kıbrıs, Ermenistan Gürcistan ve Azerbaycan ülke sınırları içerisinde toplam 74836 km yol yapıp Guinness rekorlar kitabına girmeyi amaçlıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.