Güney Koreli tekvandocu Söke’ye konuk oldu

Güney Koreli tekvandocu Söke’ye konuk oldu

Tatil için geldiği Söke’de Türkoğlu ailesine konuk olan Güney Koreli Nayoung Park adlı tekvandocu genç kız, antrenman eksiğini Sökeli karatecilerle yaptığı çalışmada gideriyor.


Necati Maldar
Gerçek Gazetesi

Güney Kore’nin Anyang kentinde yaşayan Far Est Üniversitesi Turizm Bölümü öğrencisi ve Sungsin Kulübü’nün lisanslı tekvandocusu Nayoung Park, tatil için geldiği Türkiye’de hem tatil hem de sporunu yapıyor. Söke’de Şimşek Karate Kulübü’nün faaliyetini duyan yıldız  karateci sevincini önce konuk olduğu Yaşar Türkoğlu ve ailesi ile paylaştı. Karate çalışmalarına  katılan siyah kuşak sahibi Nayoung Park, Antrenör Şimşek Gökpınar ile çalışarak antrenman eksiği yaşamıyor.
Uzakdoğu sporlarının Türkiye’de bu kadar yaygın olduğunu görmek kendisini hem şaşırttığını hem de sevindirdiği söyleyen Nayuong Park, “Tatilde antrenman yapma  fırsatını bulduğum için daha da anlam kazandı. Ülkeme gittiğimde karşılaşmalarda tatil nedeniyle dez avantajı yaşamayacağım” dedi.
Söke’de  gördüğü sıcak ilgiden memnun kaldığını sözlerine  ekleyen genç sporcu, ”Tatil için illaki denize gerek yok, Söke’de bulunduğum süre içinde bu güzel ilçeyi  her yönüyle tanıma imkanı buldum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.