GÜNEYYAKA YOLU KAPANDI

GÜNEYYAKA YOLU KAPANDI

Faciadan dönüldü. İki vatandaşımız az daha yaşamını yitiriyordu. ASKİ yol açma calışmalarına sabah başlayacağını bildirdi.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Söke'ye bağlı Güneyyaka mahallesinde meydana gelen toprak kaymasında yol kapandı. Sağanak yağış nedeniyle dağdan kopan tonlarca ağırlıkta kayalar yola düştü. Yolun kapanması nedeniyle Güneyyeka mahallesine giriş imkanı kalmazken, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşletmesi  ekiplerinin yol açma çalışmalarına yarın sabah başlayacakları bildirildi. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli olay yerinde incelemelerinden sonra gazetemize yaptığı açıklamada, "Büyük bir faciadan dönülmüş. Toprak kayması esnasında oradan geçmekte olan kamyondaki iki vatandaşımız eski muhtar Taki Gümüş ve arkadaşı Oğuz Bakırcı şans eseri kurtulmuşlar. Tonlarca ağırlıktaki kayaların altında kalabilirlerdi. Can ve mal kaybı yaşanmamamış olması sevindirici. ASKİ olarak yarın sabahtan itibaren çalışmalara başlayacağız. Tonlarca ağırlıktaki kayaların yoldan kaldırılması kolay iş değil. Sağanak yağışlar nedeniyle sabaha kadar toprak kayması sürebilir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu toprak kaymasını dakika dakika takip etti. Anbe an kendisine bilgi akışı sağladık. Yolu açmak için araçlarımız Koçarlı'daki şantiyede bekliyor." dedi.

Güneyyaka mahallesi muhtarı Ali Çıtak'ta olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, gece yol açma çalışmalarının yapılmasının imkansız olduğunu belirterek, "Büyük bir facia yaşanabilirdi. İki vatandaşımız saniyelerle ölümden kurtuldu. Sağanak yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması devam edebilir. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri olaya hemen müdahale etmek için geldiler ama tonlarca ağırlıktaki kayalar nedeniyle gece çalışılması mümkün değil." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.