Gurbet yolculuğu başladı

Gurbet yolculuğu başladı

Sökeli genç turizmcilerin gurbet yolculuğu başladı

█GerçekGazetesi
Levent TUNCER
Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Otelcilik Lisesinin 10. ve 11. sınıf öğrencileri staj yapacakları Otel ve Turizm İşletmelerine okullarından törenle uğurlandı.
Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Otelcilik Lisesi öğrencileri staj dönemleri için Ege"nin dört bir yanında bulunan otellere okul bahçesinde yapılan törenle uğurlandılar. 2012-13 Eğitim Öğretim yılında okullarında aldıkları 7 aylık eğitimi sahada uygulanarak mesleki tecrübe kazanacak olan stajyer öğrencilerin dört ay boyunca çalışacakları yeni iş yerlerine uğurlanmaları ile ilgili okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan okul müdürü Yusuf Keremit öğrencilerin staj yaptıkları sahalarda uymaları gereken kurallarla ilgili hatırlatmalarda bulunurken; “İlçemizi ve okulumuzu Turizm Sektöründe en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Çünkü burada almış olduğunuz eğitim bunu gerektiriyor. Yaşayabileceğiniz olası bir sorunlarda koordinatör öğretmenlerinizle diyalog kurunuz” dedi.
5 yıldızlı oteller olmak üzere türizm sektöründe istihdam şansını yakalayan Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Otelcilik Lisesi öğrencilerine bu yılda rekor düzeyde staj teklifi geldi. Okul Müdürü Yusuf Keremit 650 staj teklifinden ancak 130"nu değerlendirebildiklerini söyledi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.