Gurbetçinin sınır tanımayan ‘Atatürk’ sevgisi

Gurbetçinin sınır tanımayan ‘Atatürk’ sevgisi

Belçika’nın Gent kentinde 20 yıldır işçi olarak çalışan gurbetçi, 2 yıl önce satın aldığı ‘Atatürk’ yazılı özel plakası ile fenomen oldu.

Yaz tatili için geldiği Eskişehir’den Türkiye turuna çıkan gurbetçi Ramazan Akkaya, gezmek için geldiği Nazilli’de de ilgi odağı oldu. Tam bir Atatürk aşığı olan Akkaya, geçtiği her yerde korna sesleri ve alkışlarla karşılandı.

Atatürk ile gurur duyduğunu belirten Ramazan Akkaya, "Ne mutlu ki bize dünyanın en büyük devlet adamı olan ve tüm dünyanın saygı gösterdiği Atatürk’ümüz var. Biz haddimiz olmadan ancak plakalarda yaşatabiliyoruz. Bu bile bizim için çok büyük duygu. Çünkü elimizden gelen bu kadar ve ancak bunu yapabiliyoruz. Keşke bana devletin bütün olanakları verilse de dünyanın en büyük adamını dünyanın en üst makamlarında tanıtabilsem, yaşatabilsem. Gurur duyuyorum. Türkiye’ye geldiğim günden beri herkesten olağanüstü tebrikler ve teşekkürler alıyorum. Arabamı durdurup ağlayanlar oluyor. Resim çekenler oluyor. Atatürk sevgisi inanılmaz bir şey ve yapmamız gereken bu. Atamıza ve ecdadımıza sahip çıkmalıyız. Biz Türk’üz. Başkaları için hazmetmesi ne kadar zorda olsa biz Türk’üz. Bizim başka atamız, dedemiz, ceddimiz yok. Koca Osmanlı’dan elek üstünde sadece biz kalmışız. Daha da buna, Atatürk’ümüze saldıranlar var. Yazıklar olsun onlara. Atatürkçü olmak demek kafir olmak demek değil. Elhamdülillah Müslümanız, ne mutlu ki Türk’üz" dedi.

Plakayı iki yıl önce satın almış

Yaklaşık 2 yıldır bu plakayı taşıdığını kaydeden Akkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Belçika’da ilgi alaka olağanüstü. Biz gurbetçiyiz. Türkiye’nin taşını, toprağını, her şeyini çok özlüyoruz. Avrupa’nın her yerinde saygıyla karşılıyorlar. Çünkü onlar Atatürk’ü tanıyorlar. Onlar Atatürk’ü seviyorlar. Bazıları hazmedemiyorlar ama bazıları onun ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu biliyorlar ve seviyorlar"

"20 bin avro da olsa yine alırdım"

Ceza yemesine rağmen plakasına sahip çıktığını kaydeden Akkaya, "Bu plakayla çok da ceza yiyorum ama benim için önemli değil. Bu plaka için 2 bin euro para verdim ama hiç pişman değilim. 20 bin avro olsa da verirdim. Benden sonra çok sayıda arkadaşım da aynı plakadan almak istedi ama bu mümkün değil. Nasip bizeymiş ve ben gururla da taşıyorum. Düğünlerde veya sünnetlerde arabayı istediklerinde kullanmaları için veriyorum ama plakayı kapatmamaları şartıyla. İsteyen herkese de veriyorum. Çünkü Atatürk sadece bana ait değil. Tüm Türk halkına mal olmuş bir büyüğümüz. Atatürk bana ait değil yani, bizim Atatürk’ümüz. Bizim atamız. Başka Atatürk yok. Ne mutlu bize Atatürk’ümüz var" dedi.

Konuşmasının sonunda otomobil önünde poz veren Akkaya ailesi, "Ne mutlu Türk’üm diyene. En büyük Türk Atatürk” sloganı atarak Atatürk sevgilerini gösterdi.

Karayolu kenarına park eden otomobilin plakasını gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek gurbetçi aileye teşekkür etti. Plaka önünde hatıra fotoğrafı çekilen gençler, "Çok güzel bir duygu. Allah razı olsun ondan. Ne mutlu ki ülkesini, geldiği yeri unutmuyor" ifadelerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.