Gürlek Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

Gürlek Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

Gürlek Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

Gerçek Gazetesi
Aydın"ın Köşk ilçesinde yer alan Gürlek Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor. Hafta sonu çevre sakinlerinin akınına uğrayan kanyonda dev kayaların arasından akan buz gibi sularda serinleyen vatandaşlar, kanyonu çevreleyen ağaçların gölgesinde sakin bir hafta sonu geçiriyorlar.
Bir ucu Köşk"te olup diğer ucu İzmir"in Ödemiş ilçesi sınırlarına kadar dayanan Gürlek Kanyonu yüksek kayalıklarla çevrili. Etrafı çınar ağaçlarıyla bezenmiş kanyon özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan vatandaşların akınına uğruyor. Dev kayalıklar arasından akan buz gibi serin sular yılın 12 ayı coşkulu bir şekilde akıp Büyük Menderes Nehriyle buluşuyor.
Yaz aylarında çevre sakinlerinin akınına uğrayan kanyonda ailesiyle hoş vakit geçirmek isteyenler asırlık çınar ağaçlarının altında yorgunluklarını gidermeye çalışıyor.
"İNSANI DİNLENDİRİYOR"
Gürlek Kanyonu"na fırsat buldukça geldiğini kaydeden Mustafa Uzun, kanyonun başladığı yerde eskiden su değirmeni bulunduğunu şimdi ise su değirmeninin kullanılmadığını belirtti. Kanyonun insana huzur verdiğini dile getiren Gürlek Kanyonunun müdavimi Mustafa Uzun, “Ben Aydın"da oturuyorum. Fakat hafta sonları fırsat buldukça burayı geliyorum. Benim için tatil yapmak gürültüden, kalabalıktan uzaklaşmak anlamına geliyor. Denize gitmek, sahil kentlerine gitmek benim için tatil anlamı taşımıyor. Buranın sakinliği, havası, suyu her şeyi çok farklı. Suyu çok serin ve temiz. Hele yüksek kayalıkların arasından yol alarak ulaşılan mağaralar burayı daha bir çekici kılıyor” diyerek Gürlek Kanyonu herkesin görmesi gerektiğini söyledi.
Gürlek Kanyonunu oluşturan yüksekliği yer yer 20 metrelere bulan kayalıkların arasında ilerlerken, karşınıza çıkan mağaralara bugüne kadar çok az insan girebilmiş durumda. Yıllardır gizemini koruyan mağaralar ve sık sık şelaler oluşturan Gürlek Çayı keşfedilmeyi bekliyor. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.