Güzelçamlı Afet Konutları yıkıldı, yerine 1. sınıf Tatil Köyü geliyor

Güzelçamlı Afet Konutları yıkıldı, yerine 1. sınıf Tatil Köyü geliyor

Kuşadası İlçesi’ne bağlı Güzelçamlı Beldesi’nde 1974 yılında depremzedelerin barınması için Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Afet Konutları maalesef son 10 yıldan bu yana kapalı duruyordu.


Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Kuşadası İlçesi’ne bağlı Güzelçamlı Beldesi’nde 1974 yılında depremzedelerin barınması için Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Afet Konutları maalesef son 10 yıldan bu yana kapalı duruyordu. Denize sıfır konumundaki tesisin atıl durumda bekletilmesi büyük tepkilere neden olurken, 60 bin metrekare alana 1.sınıf Tatil Köyü kazandırılacağı öğrenildi. Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, alanı 49 yıllığına kiralayan Rönesans VIP Turizm Yatırımları İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketinin Ekim ayı ile birlikte burada inşaat çalışmasına başlayacağını söyledi. Depolarla birlikte 190 konutun bulunduğu tesiste son olarak 1998 yılında Marmara depreminde evsiz kalan depremzedeler barınmıştı. Ancak tesisin turizme kazandırılmayıp etrafının tel örgülerle çevrilmesi adeta Belene Kampı görünümüne yol açmıştı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü geçen yıl tüm belediyelere birer tebligatta bulunarak, tesis içerisinde bulunan konutları satışa çıkardığını belirtmişti. Fakat belediyelerden talepli çıkan olmadığı öğrenildi. Geçen yıl Güzelçamlı’yı ziyaret eden ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’te bu tesise talip olmuş ve beldeye tatil köyü kazandırmak istediğini söylemişti. Bundan da bir sonuç çıkmazken edinilen son bilgiye göre tesis alanının 49 yıllığına Rönesans Şirketine tahsis edildiği öğrenildi.1.Sınıf Tatil Köyü inşa etmek için tesisi devralan VALGA şirketi, tesis içerisindeki baraka, depo ve diğer malzemeler için Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne 390 milyar lira hafriyat bedeli de ödediği öğrenildi.
Güzelçamlı beldesinde 5 yıldızlı oteller ve Tatil Köyleri olmadığı için tur operatörleri tarafından gezi programından çıkarıldığını ve günübirlik turistlerin beldeye geldiğini ifade eden belde esnaşarı, “Güzelçamlı’da turizm maalesef 45 gün sürüyor. Hâlbuki denizi, plajları ve milli parkıyla eşsiz bir tabiat güzelliğine sahip olan beldemizde biz turizmin 3–4 aya çıkacağına inanıyoruz. Buraya kazandırılacak tatil köyü belde de turizmi yıla yayacaktır” dedi.
Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü’de her şeyden önce utanç abidesi olarak boş duran tesisin turizme kazandırılacak olmasının belde turizminin geleceğine yön vereceğini ifade ederken, “Afet konutları alanını kiralayan Rönesans VALGA Şirketi buraya 1.sınıf tatil köyü kazandıracak. Bu alanı kiralayan şirketin Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne 390 milyar lira hurda maliyeti ödediğini öğrendik. Tatil Köyü’nde inşaat çalışmalarına ekim ayında başlanacak. Beldeme kazandırılacak bu tatil köyü sayesinde turizmden daha çok nemalanacağımıza inancım sonsuz. Ayrıca beldemden en az 70 kişi bu tatil köyünde istihdam edilecek. Ben bu anlaşmanın beldemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Tesisi 49 yıllığına Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralayan VALGA Şirketi’nin bu anlaşma karşılığı ne kadar bedel ödediği açıklanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.