HALK; AYDIN'IN MALLARININ HESABINI MUTLAKA SORAR

HALK; AYDIN'IN MALLARININ HESABINI MUTLAKA SORAR

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU; ÖZEL İDARE MALLARININ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE VERİLMEYİŞİNİ ELEŞTİRDİ

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kapatılan Aydın İl Özel İdaresi’ne ait gayrimenkullerin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmeyişini bir kez daha eleştirdi.

Bu malların eninde sonunda gerçek sahibi Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce alınacağını söyleyen Başkan Çerçioğlu; “Bu mallar Aydın’ın, Söke’nin, Nazilli'nin, Kuşadası'nın, Didim'in yani bizim ilimizin malları. Bunların bir kısmı Aydın’dan, Söke’den, Kuşadası veya Didim’den atalarımızın bağışladığı, bir kısmı da Aydın ilimizin ödediği vergilerle alındı. Her bir malda Aydınlı vatandaşlarımızın alnının teri vardır. Ama bu mallar alındı, başka yerlere verildi. Ankara’ya gitti bu mallar. Bu malların gerçek sahibi biz Aydınlılarız. Niçin Aydınlılar kullanmasın bu malları? Şu anda eminim ki, özelleştirilerek satılacak ve başkaları kullanacak. Biz de diyoruz ki, biz kullanalım. Bunun mücadelesini sonuna kadar devam ettiriyoruz. Hukuksal yoldan mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yapılanları asla unutmayacağız. Hiçbir Aydınlı da unutmayacak. Çünkü Aydın’ın insanı kendine yapılan haksızlığı unutmaz. Zannediyorlarki unuturlar. Yok efendim, unutmayız çünkü biz o malları anlımızın teriyle, tırnaklarımızla kazarak atalarımızdan devraldık.

SİZ AYDIN’IN MİLLETVEKİLİ DEĞİL MİSİNİZ ?..

Özellikle AKP’nin bu mallara, Aydın’ın mallarına sahip çıkmaması daha bir acı. Siz Aydın’ın milletvekili değil misiniz? Bu mallarda sizin anlınızın teri yok mu? Onun için bu malların bir an önce Aydınlılar'a geri verilmesi gerekiyor. Seçim geliyor, 7 Haziran’da seçim var. Bu mallar o zamana kadar geri verilmezse Aydın halkı da bu malların hesabını sandıkta sorar” dedi.

Başkan Özlem Çerçioğlu'nun geçtiğimiz günlerde, "Aydın'ın malları konusunda açıklama yapacak bir babayiğit yok mu?" şeklindeki açıklamasına cevap gelip gelmediğinin sorulması üzerine de, “Tık yok!.. Nasıl gelsin, evet biz Aydın’ın mallarını Ankara’ya verdik, oradan özelleştireceğiz mi diyecekler? Bakın üzülerek söylüyorum; fotoğraflarıyla da göreceksiniz yakında. O mülkler tinerci yuvası oldu, dökülüyor yazık değil mi? Kuşadası’ndaki, Didim’deki denize sıfır oteli Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne veya Kuşadası veya Didim Belediyesi’ne verilseydi, Söke’nin malları Söke Belediyesi’ne verilseydi olmaz mıydı. Bu otellerde maddi durumu iyi olmayan çocuklarımıza yazın kamp yaptırsaydık kötü mü olurdu? Bu ülkede sadece zengin çocukları mı tatil yapacak? Bu ülkede sadece zenginler mi tatil yapacak. Eğer o oteller bize verilseydi, hayatında hiç tatile gitmemiş insanlar da tatil yapardı. Kışın da yaşlı insanlarımız gider dinlenirdi, kötü mü olurdu? İşte bunlar için bu malların mücadelesini veriyorum. Zaten Allah Aydın halkından da binlerce kere razı olsun. Bu mücadelede bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Biz onlar adına bu mücadeleyi yapıyoruz” dedi.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAPACAĞI İŞLERİN ÖNÜNE NASIL ENGEL ÇIKARTIRIZ DİYE DÜŞÜNÜYORLAR

Yazarımız Durmuş Tuna’nın “MHP İl Başkanlığı geçtiğimiz aylarda tren yolunun yer altına alınması için sizin desteğinizi istemişti ama Aydın’ın mallarının Büyükşehir’e verilmesi için hiç destekleri oldu mu?” sorusu üzerine de Başkan Çerçioğlu, “Öyle bir çağrı şahsıma ulaşmadı. Kentin ortasından geçen tren yolu bir çok da kazalara neden oluyor. Mutlaka yerin altına alınması gerekir. Bu konuda biz hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de Efeler Belediyesi olarak çok mücadele verdik ama bu tip işlerle Aydın’da uğraşan yok. Yetkililer sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapacak olduğu işlerin önüne nasıl engel çıkartırız diye akıllarını yoruyorlar. Hizmet yapan insanla uğraşmayı bıraksınlar Aydın’a hizmet yapsınlar. Onun için seçildiler, onun için Aydın’a tayinleri çıktı. Aydın’a ve Aydın halkına hizmet yapsınlar diye Aydın’a tayinleri çıktı. Ama görüyoruz ki, sadece CHP’li belediyeler Aydın’a hizmet yapıyor, başka kimse bir şey yapmıyor. Biz Aydınlıyız ve Aydın’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olduk ve bu bizim görevimiz. Bundan sonra da Aydın halkının hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Aydın halkı yeter ki bizden desteğini esirgemesin. Onlar destek verdiği sürece biz 18 saat çalışmaya devam edeceğiz. Herkes kendi işini yapsın, çalışanı kimse kıskanmasın. Onlar da çalışsınlar, vatandaşlarımız her zaman çalışana destek verir. Aydınlılar bu kadar aydın ve demokrat insanlardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.