Halkın onuruyla, gururuyla oynamayın, ayıptır, günahtır

Halkın onuruyla, gururuyla oynamayın, ayıptır, günahtır

Başkan Çerçioğlu, "Vatandaş, ben senin hizmetlerinden memnunum, bir daha yap, bir daha hizmet üret demiş. Sen hâlâ daha üzerinden 9 ay geçmiş, dönmüşsün geriye vatandaş memnun değil diyorsun. Neden bahsediyorsun, 9 ay geriden geliyorsun

Gerçek Gazetesi

AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı yardım kolilerini eleştirirken, “Belediyelerin dağıttığı kolilerde tüyü bitmemiş insanların hakkı var, alıp yiyenler haram yemiş olur” demiş ve konuyu müftülüğe de danışacağını söylemişti.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, isim vermeden Milletvekili Öyüş’ü eleştirdi. Çerçioğlu, “Bazı siyasetçiler, belediyenin yardımlarını, sıcak yemeğini haramdır diyor. Bunu söyleyen insanlar, halktan kopuk oldukları için fakir fukaranın halinden haberleri yok. İnsanlar aç, aç! Haram diyorlar, bunun haram olduğunu ispatlasın bakalım! Nasıl ispatlayacak? Büyükşehrin vatandaşa verdiği sıcak yemek hizmetini haram diyor, ispata davet ediyorum. Haram olduğunu ispat edecek” dedi.
Öyüş’ün açıklamasının temelinde kendilerinin halktan kopuk siyaset yapmasının yattığını kaydeden Çerçioğlu, “Bunun temelinde ne yatırıyor biliyor musunuz? Halktan kopuk olması yatıyor. Bu söylemine gerçekten çok üzüldüm." dedi.
5 YILDIZLI OTELLERDEN ÇIKSINLAR
"İnsanlar 5 yıldızlı otellerden çıksınlar, vatandaşın halini görsünler." diyen Başkan Çerçioğlu, "Vatandaşın alım gücü yok. Talihsiz bir açıklama yapılmış. Aydın Büyükşehir Belediyesi, her zaman olduğu gibi fakir fukaranın, garip gurebanın yanında olmaya devam edecek. Biz sosyal belediyeciliği tam anlamıyla uyguluyoruz. Uygulamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
KUSURSUZ HİZMETTEN RAHATSIZLAR
İktidar partisinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden rahatsız olduğunu anlatan Özlem Çerçioğlu, “Ben anlıyorum, bundan çok rahatsızlar. Aydın Büyükşehir Belediyesi vatandaşa kusursuz hizmet götürüyor. Bundan mutsuz olabilirler. Ama önemli olan vatandaşın memnuniyeti. 2009 ile 2014 yılları arası yapmış olduğumuz hizmetleri eleştiriyor. Ama 30 Mart 2014 seçimlerinde vatandaş zaten kararı verdi. Vatandaşın önünü sandık kondu. Vatandaş bu hizmetlerden memnun olduğu için bana yüzde 44, onun partisinin adayına da yüzde 28 oy verdi. Arada yüzde 16 gibi bir uçurum var." dedi.
9 AY GERİDEN GELİYORSUN
Aydın halkının hizmetlerden memnun olduğunu söyleyen Başkan Çerçioğlu, "Vatandaş, ben senin hizmetlerinden memnunum, bir daha yap, bir daha hizmet üret demiş. Sen hâlâ daha üzerinden 9 ay geçmiş, dönmüşsün geriye vatandaş memnun değil diyorsun. Neden bahsediyorsun, 9 ay geriden geliyorsun! Ayıraca bu tür yardımları belediyenin görevleri arasındadır, kanunda yeri var. Fakir fukaranın üzerinden siyaset yapmak hiç kimseye yakışmıyor. Yapmayın. Halkın onuruyla, gururuyla oynamayın, ayıptır, günahtır. Biz aşevlerini niye açmıyoruz? İnsanlar birbirini görmesin, rahatsız olmasın diye. Yemeği kimsenin haberi yokken evine kadar götürüyoruz. Yoksa yemeği üretip, gelin vatandaş burada yiyin diyebilirdik. İslam dini paylaşmayı, kardeşliği öğütlerken; kaçınılmasını da şiddetle öğütlediği bir şey vardır. O da şüphesiz övünmek ve başkalarını küçümsemektir. Peygamber efendimiz; sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek diyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.