Geçtiğimiz hafta perşembe günü, Söke Belediye Baflkan Necdet Özekmekçinin organize ettiği bir yemek düzenlendi. Okuyucularıma bu yemekten bahsetmek istiyorum. Bu yemeğin geleneksel hale geldiğini öğrendim. CHP, MHP, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ile Söke Belediyesi birim amirleri yemekte bir araya gelmiş.
Soğuk mezesinden, et ürünlerine kadar her türlü ikramın yapıldığı yemekte rakı su gibi içilmiş.
Başkan Necdet Özekçekçinin ev sahipliinde Bedestenin teras katnda gerçekleflen yemeğe CHPden Refik Karataş, MHPden Şule Tuntaş, Metin Mutafoğlu, Mehmet Kabasakal, Oğuz Eryıldız, Ali Çalışkan, Ak Partiden de Kemal Karakaşın katılmadıklarını yaptığım araştırmada öğrendim.
CHP lçe Baflkan Sevim fiahinin de bir bölümünde bulunduu yemekte konuflma yapan Söke Belediye Baflkan Necdet Özekmekçi yeni dönemde birlikte çalflaca meclis üyeleri ve birim amirlerine baflarlar dilemiş. Yeni dönemin ilk yemeğini gerçekleştirdiklerini ifade etmiş.
Bu da demek oluyor ki, yemeklerin devamı gelecek.
Bir daha ki, yemekte menüde neler olacak doğrusu çok merak ediyorum!
Geçen befl yllk dönemde eski meclis üyeleriyle uyumlu ve güzel bir dönem geçirdiklerini söyleyen Başkan Özekmekçi, nflallah ikinci dönemimiz de ayn flekilde geçecek. Hepimizin bir arada olmasnn nedeni vatandafla hizmet etmek. flimizi doru yaparak vatandafllarmza en iyi hizmeti sunacamzdan bir kuflkum yok. Çalflmalarmz birbirimize destek olarak sürdüreceiz demiş.
Alkolün de etkisiyle, muhalefet meclis üyeleri dahil katılımcılardan alkış tufanı kopmuş.
Eeeeee, ne de olsa şişede durduğu gibi durmuyor.
Başkan Özekmekçi, İkinci ve son dönemimde beni fazla üzmeyin! Ben zaten bugün varım, yarın yokum! Beni idare ediverin! Beni misavir olarak görün ve misavirperverliğinizi gösterin der gibi konuşmuş.
Bana kalırsa bu dönem pek öyle dikensiz gül bahçesi olacak gibi değil. Baksanıza; CHPden Refik Karataş, MHPden Şule Tuntaş, Metin Mutafoğlu, Mehmet Kabasakal, Oğuz Eryıldız, Ali Çalışkan, Ak Partiden de Kemal Karakaş yemeğe katılmamışlar. Farzedelim ki, işleri vardı ve yemeğe katılamadılar. Bir telefon açıp mazeret belirtemezler miydi? Peki, hepsinin de mi işi vardı? Bir meclis üyesine tüm aramalara rağmen ulaşılamaması da garibime gitti!
Haziran ayı meclis toplantısında, düzenlenecek yemeğin gününü hep birlikte belirlemediniz mi! Şu gün mü olsun, bu gün mü olsun? Her gün mü olsun, haftada bir gün mü olsun? diye espri yapmadınız mı?
Başkan Özekmekçi tam da o anda can alıcı bir açıklama yapmıştı. Demişti ki, Arkadaşlar! bu yemeğin parasını ben cebimden karşılamayacağım. Belediyenin kasasından ödenecek. Haftada bir mi olur, ayda bir mi olur siz karar verin.
Neymiş! Başkan Özekmekçinin cebinden değilmiş. Neymiş! Belediyenin kasasındanmış. Yani! Söke halkının parasıymış.
İşte! bu yemek beni neden ilgilendiriyor anladınız mı?
Ekonomik krizin had safhada olduğu ve Söke Belediyesinin ödemelerini sağlıklı yapamadığı bir dönemde halkın parası çar-çur ediliyor. MHPli meclis üyesi Mehmet Kabasakalın Haziran toplantısında dediği gibi; vatandaş çocuğuna çikolata bile alamazken, vatandaşın parasıyla rakı-balık yeniliyor. Faturası da Söke Belediyesine kesiliyor. Anlayacağınız, rakının su gibi içildiği yemek hepimize fatura ediliyor.
Hangi meclis üyesi fakir, fukara? Hangi meclis üyesi ve birim amiri yediği yemeğin parasını ödeyemeyecek durumda? Peki ya! hangi meclis üyesi tıka basa yediği yemeğin, kusana kadar içtiği rakının parasını vatandaşa ödetecek kadar vicdansız?
Bu aymazlıktan derhal dönülmesini istiyorum. Gelenekselmiş, değilmiş vatandaşı ilgilendirdiğini sanmıyorum. Paşalar gibi yediğiniz yemeğin faturasını cebinizden ödeyin.
ÖZEKMEKÇİNİN SON DÖNEMİ
Alkolün etkisinden midir nedir bilinmez! daha önce de deiflik platformlarda söylediği ve yabancı olmadığımız söylemini Başkan Özekmekçi tekrarlamış. İkinci belediye baflkanl döneminin son dönemi olduunu dile getirmiş. Partilisi ve muhalefet meclis üyeleri ile belediye birim amirlerinin huzurunda bir dönem daha aday olmayacağını yinelmiş olması bu kez ciddi olduğunun göstergesi.
Bu son dönemim. Bir dahaki dönem belediye baflkan olarak yokum diyen Başkan Özekmekçinin gözü anlaşılan yükseklerde.
Olası erken seçim 2010da, seçimler normal süresinde yapılırsa da 2011de sandığa gideceğiz. Yani kısa bir süre sonra Necdet Özekmekçiyi Aydın Milletvekili adayı olarak TBMMde görürüz. Ama sadece görürürüz. İsmi olur, cismi olmaz. Mustafa Bozkur, Hilmi Postacı, Mehmet Semerci Sökeye ne verdiler? diye eleştirilmişlerdi. Gelenden dolayı giden mumla aranır. Ulaşamadıkları, göremedikleri Başkan Özekmekçinin yüzünü unuturlar. Başkan Özekmekçi şimdiden kendisini halktan soyutlamış durumda. Belediye hizmet binasının bodrum katındaki (şifresini sadece kendisinin bildiği) özel asansörüyle makam odasına çıkıyor, mesai bittiğinde de tuvalet bölümündeki asansörle bodrum katına iniyor ve arabasına binip gidiyor.
Halk mı?
Belediyenin kapısında Başkan Özekmekçiyi bekliyor.
- AKKENTLİ’DEN ALKIŞLANAN PAYLAŞIM
- 'SOĞUKTA İÇİMİZ ISINDI'
- TOPUKLU EFE BAĞARASI PAZARININ İÇİNİ ISITTI
- TOPUKLU EFE BAĞARASI PAZARININ İÇİNİ ISITTI
- MUHTARA HAKARET TEPKİLERE SEBEP OLDU
- VATANDAŞ AKP’YE İSYAN ETTİ..
- AYDIN’IN ALTYAPISI ASKİ’NİN ÇALIŞMALARIYLA GÜÇLENİYOR
- DOĞANBEY MUHTARINDAN ÇERÇİOĞLU'NA ÖVGÜ DOLU SÖZLER
- MODERN KENTİN ÇALIŞKAN KADINLARI
- SÖKE’YE KARNESİ BAŞARI DOLU EMNİYET MÜDÜRÜ GELİYOR
- Büyükşehir'den 152 bin ton yem desteği
- HALK EGE ET’İN 15. ŞUBESİ NAZİLLİ’DE AÇILDI
- AK PARTİLİ MUHTARDAN CHPLİ BAŞKANA AKP SLOGANI
- Aydın Büyükşehir Belediyesi buzlanmaya izin vermedi
- FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINAN ÇETİN YAVUZ’U ÖNERİR DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM
Halkın parasıyla rakı-balık

DURMUŞ TUNA
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
- ROKETMAP ROKET ÜSEN AKSU17 Aralık 2020 Perşembe 14:06
- MEHMET EMİN'E GÖRE...12 Aralık 2020 Cumartesi 13:49
- BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NUN SİYASİ RAKİPLERİ...11 Aralık 2020 Cuma 17:04
- VEKİL POSACI YANLIŞ YAPTI12 Kasım 2020 Perşembe 18:01
- HAFİYE ERİM21 Ekim 2020 Çarşamba 17:11
- AKP'nin KANAAT ÖNDERİ KISKANÇ BAHRİ30 Eylül 2020 Çarşamba 09:30
- AK PARTİLİ BAHRİ’NİN YALAN PAYLAŞIMI19 Eylül 2020 Cumartesi 20:10
- MİLLETVEKİLLERİNDEN PARTİLİLERİNE BÜYÜK YANLIŞ...14 Eylül 2020 Pazartesi 09:15
- VEKİL YAVUZ'UN SİMİTÇİ ZİYA KORKUSU12 Eylül 2020 Cumartesi 17:26
- MUHARREM PINAR HAK EDİYOR11 Eylül 2020 Cuma 15:14
- SEÇİMİN SONUCU BELLİ DE...10 Eylül 2020 Perşembe 16:09
SON EKLENEN GALERİLER
ÖNE ÇIKANLAR
1/20
DİNARA KASKO’DAN İLGİNÇ PASTA TASARIMLARI
Başarılı Fotoğrafların Kamera Arkası
DOĞRU ANDA MÜKEMMEL ZAMANLAMA İLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR
EN İYİ ONLARDA – BİZDE CAPSLERİ
12345678
- DURMUŞ TUNAROKETMAP ROKET ÜSEN AKSU
- ÖZCAN PEHLİVANOĞLU"GÖRÜNEN KÖYÜ" GÖRMEK
- ALİ GENÇLİÖZGÜRLÜĞE İÇSEL YOLCULUK
- MUSTAFA AÇICIReform değil, acilen Rönesans
- FARUK HAKSALBireysel Bilinç - Corena – Toplumsal Bilinç
- SERKAN OKLAYOĞLUMA YALNIZLIK HİKAYELERİ (9)
- MEHMET ALİ OKLAY" ÖĞÜT VEREN ÇOK OLUR"
- E. TURGUT TEKİNYÜZ YIL SONRA SARIKAMIŞ HEREKÂTI VE ÖTESİ
- ŞEREF PINARBAŞIBİR KİŞİ TANIYORUM
- NEVZAT LALELİSAADET, ONU İSTEYENLERE GELİR
- İSMAİL VERGİLİTÜRK- ERMENİ İLİŞKİLERİ
- ABDULLAH ZİYA KABAKBOŞA GEÇEN YILLAR
- Serdar YILMAZ6552 SAYILI TORBA YASA İLE SGK PRİM BORÇLARINA ÖDEME KOLAYLIĞI
123
Tüm Hakları Saklıdır © 1995 Gerçek Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 736 54 81 | Faks : 0 532 736 54 81 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 532 736 54 81 | Faks : 0 532 736 54 81 | Haber Scripti: CM Bilişim