Halkın parasıyla rakı-balık


Geçtiğimiz hafta perşembe günü, Söke Belediye Baflkan› Necdet Özekmekçi’nin organize ettiği bir yemek düzenlendi. Okuyucularıma bu yemekten bahsetmek istiyorum. Bu yemeğin geleneksel hale geldiğini öğrendim. CHP, MHP, AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri ile Söke Belediyesi birim amirleri yemekte bir araya gelmiş.
Soğuk mezesinden, et ürünlerine kadar her türlü ikramın yapıldığı yemekte rakı su gibi içilmiş.
Başkan Necdet Özekçekçi’nin ev sahipli€inde Bedesten’in teras kat›nda gerçekleflen yemeğe CHP’den Refik Karataş, MHP’den Şule Tuntaş, Metin Mutafoğlu, Mehmet Kabasakal, Oğuz Eryıldız, Ali Çalışkan, Ak Parti’den de Kemal Karakaş’ın katılmadıklarını yaptığım araştırmada öğrendim.
CHP ‹lçe Baflkan› Sevim fiahin’in de bir bölümünde bulundu€u yemekte konuflma yapan Söke Belediye Baflkan› Necdet Özekmekçi yeni dönemde birlikte çal›flaca€› meclis üyeleri ve birim amirlerine baflar›lar dilemiş. Yeni dönemin ilk yemeğini gerçekleştirdiklerini ifade etmiş.
Bu da demek oluyor ki, yemeklerin devamı gelecek.
Bir daha ki, yemekte menüde neler olacak doğrusu çok merak ediyorum!
Geçen befl y›ll›k dönemde eski meclis üyeleriyle uyumlu ve güzel bir dönem geçirdiklerini söyleyen Başkan Özekmekçi, “‹nflallah ikinci dönemimiz de ayn› flekilde geçecek. Hepimizin bir arada olmas›n›n nedeni vatandafla hizmet etmek. ‹flimizi do€ru yaparak vatandafllar›m›za en iyi hizmeti sunaca€›m›zdan bir kuflkum yok. Çal›flmalar›m›z› birbirimize destek olarak sürdürece€iz” demiş.
Alkolün de etkisiyle, muhalefet meclis üyeleri dahil katılımcılardan alkış tufanı kopmuş.
Eeeeee, ne de olsa şişede durduğu gibi durmuyor.
Başkan Özekmekçi, “İkinci ve son dönemimde beni fazla üzmeyin! Ben zaten bugün varım, yarın yokum! Beni idare ediverin! Beni misavir olarak görün ve misavirperverliğinizi gösterin” der gibi konuşmuş.
Bana kalırsa bu dönem pek öyle dikensiz gül bahçesi olacak gibi değil. Baksanıza; CHP’den Refik Karataş, MHP’den Şule Tuntaş, Metin Mutafoğlu, Mehmet Kabasakal, Oğuz Eryıldız, Ali Çalışkan, Ak Parti’den de Kemal Karakaş yemeğe katılmamışlar. Farzedelim ki, işleri vardı ve yemeğe katılamadılar. Bir telefon açıp mazeret belirtemezler miydi? Peki, hepsinin de mi işi vardı? Bir meclis üyesine tüm aramalara rağmen ulaşılamaması da garibime gitti!
Haziran ayı meclis toplantısında, düzenlenecek yemeğin gününü hep birlikte belirlemediniz mi! Şu gün mü olsun, bu gün mü olsun? Her gün mü olsun, haftada bir gün mü olsun? diye espri yapmadınız mı?
Başkan Özekmekçi tam da o anda can alıcı bir açıklama yapmıştı. Demişti ki, “Arkadaşlar! bu yemeğin parasını ben cebimden karşılamayacağım. Belediyenin kasasından ödenecek. Haftada bir mi olur, ayda bir mi olur siz karar verin.”
Neymiş! Başkan Özekmekçi’nin cebinden değilmiş. Neymiş! Belediyenin kasasındanmış. Yani! Söke halkının parasıymış.
İşte! bu yemek beni neden ilgilendiriyor anladınız mı?
Ekonomik krizin had safhada olduğu ve Söke Belediyesi’nin ödemelerini sağlıklı yapamadığı bir dönemde halkın parası çar-çur ediliyor. MHP’li meclis üyesi Mehmet Kabasakal’ın Haziran toplantısında dediği gibi; vatandaş çocuğuna çikolata bile alamazken, vatandaşın parasıyla rakı-balık yeniliyor. Faturası da Söke Belediyesi’ne kesiliyor. Anlayacağınız, rakının su gibi içildiği yemek hepimize fatura ediliyor.
 Hangi meclis üyesi fakir, fukara? Hangi meclis üyesi ve birim amiri yediği yemeğin parasını ödeyemeyecek durumda? Peki ya! hangi meclis üyesi tıka basa yediği yemeğin, kusana kadar içtiği rakının parasını vatandaşa ödetecek kadar vicdansız?
Bu aymazlıktan derhal dönülmesini istiyorum. Gelenekselmiş, değilmiş vatandaşı ilgilendirdiğini sanmıyorum. Paşalar gibi yediğiniz yemeğin faturasını cebinizden ödeyin.
ÖZEKMEKÇİ’NİN SON DÖNEMİ
Alkolün etkisinden midir nedir bilinmez! daha önce de de€iflik platformlarda söylediği ve yabancı olmadığımız söylemini Başkan Özekmekçi tekrarlamış. İkinci belediye baflkanl›€› döneminin son dönemi oldu€unu dile getirmiş. Partilisi ve muhalefet meclis üyeleri ile belediye birim amirlerinin huzurunda bir dönem daha aday olmayacağını yinelmiş olması bu kez ciddi olduğunun göstergesi.
“Bu son dönemim. Bir dahaki dönem belediye baflkan› olarak yokum” diyen Başkan Özekmekçi’nin gözü anlaşılan yükseklerde.
Olası erken seçim 2010’da, seçimler normal süresinde yapılırsa da 2011’de sandığa gideceğiz. Yani kısa bir süre sonra Necdet Özekmekçi’yi Aydın Milletvekili adayı olarak TBMM’de görürüz. Ama sadece görürürüz. İsmi olur, cismi olmaz. Mustafa Bozkur, Hilmi Postacı, Mehmet Semerci Söke’ye ne verdiler? diye eleştirilmişlerdi. Gelenden dolayı giden mumla aranır. Ulaşamadıkları, göremedikleri Başkan Özekmekçi’nin yüzünü unuturlar. Başkan Özekmekçi şimdiden kendisini halktan soyutlamış durumda. Belediye hizmet binasının bodrum katındaki (şifresini sadece kendisinin bildiği) özel asansörüyle makam odasına çıkıyor, mesai bittiğinde de tuvalet bölümündeki asansörle bodrum katına iniyor ve arabasına binip gidiyor.
Halk mı?
Belediyenin kapısında Başkan Özekmekçi’yi bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar