HALKTAN TAKTİR ALDI

HALKTAN TAKTİR ALDI

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN SÖKELİLİK BİLİNCİYLE YAKLAŞIMI ÖVGÜ ALDI

Gerçek Gazetesi / DURMUŞ TUNA
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun geçtiğimiz hafta Cuma günü Söke’ye yaptığı ziyarette, "OSB’nin başında Kaymakam olmaz. Siyasi çekişmelerle Söke’nin önü ka patılıyor" şeklindeki uyarısı dikkatlerin Söke Organize Sanayi Bölgesi’ne çevrilmesini sağladı. 
Başkan Özlem Çerçioğlu, Söke OSB ile ilgili net ve açık konuşarak, "Biz OSB ile ilgili bir çalışma yapmıyoruz. Çünkü OSB’nin başında  devlet var, kaymakam var” diyerek serzenişte bulunmuştu.
Söke OSB yönetiminin göreve geldiği 7 ayda yurt dışı gezisine gitmenin dışında icraatlarının olmadığını belirten Çerçioğlu; OSB’lerin yönetimlerinde sanayicilerin yer alması gerektiği belirtmişti. Söke  OSB’nin başkanının sanayici olması gerektiğini belirten Başkan Çerçioğlu, ASTİM OSB’yi ve Ortaklar OSB’yi örnek göstererek, “Bakın hepsinin başında sanayiciler var. Çıkın, bakın diğer illere her birinin başında sanayiciler var.” diyerek yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtmişti. 
Ancak; Başkan Özlem Çerçioğlu’nun bir açıklaması vardı ki, bu  Söke halkının dikkatinden kaçmadı. Dikkatlerden kaçmadığı gibi taktir de aldı. Söke OSB konusunun herhangi bir şekilde siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirten Başkan Çerçioğlu’nun, “Bu işin AKP’si, CHP’si olmaz. Kazanan Söke kaybediyor. Ancak bu tavırlar açık söylüyorum, Söke kaybediyor. İşi erbabına bırakmak lazım, bu işin erbabı da sanayicilerdir. Söke’nin kurtuluşlarından bir tanesi bu OSB’nin ayağa kalkmasıdır. Bugün Söke’nin, Aydın’ın, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi istihdam, işsizlik. Söke OSB stratejik olarak çok önemli. Sökeliler bu işte gelişme olmasını istiyorsa, gereğini yapmalıdırlar. Dönüp baksınlar 7 ayda ne yapmışlar. Bir yolu bile yapamadılar. Söke’ye yazık etmeyin, gelin OSB’nin başına bir sanayici geçirin. Tüm siyasi partilerin sanayici olan temsilcilerini de alın, ortak akılla bu OSB’yi ayağa kaldırın” uyarısı Söke’nin günde mine oturdu.
Başkan Çerçioğlu’nun Söke OSB konusunda adeta bir Sökeli gibi çırpınması ve “Söke’ye yazık etmeyin” uyarısı Söke halkından taktir aldı. Başkan Çerçioğlu’nun Sökelilik bilinciyle hareket etmesi ve Söke OSB’nin yol haritasını doğru bir şekilde belirtmesi şimdi gözlerin Söke OSB yönetimine çevrilmesine neden oldu. “Bu işin AKP’si, CHP’si olmaz” diyen Başkan Çerçioğlu yol haritasını da çizerek, “Tüm siyasi partilerin sanayici olan temsilcilerini de alın, ortak akılla bu OSB’yi ayağa kaldırın” önerisinde bulunmuştu. Bu öneri, Söke OSB yönetimi tarafından nasıl yorumlanacağı bilinmez ama Söke halkı Başkan Çerçioğlu’na şimdiden desteğini vermeye başladı. 
Özellikle sosyal medyadan yapılan yorumlarda, Başkan Çerçioğlu’nun yaklaşımı alkışlanırken, “Söke’ye yazık etmeyin” uyarısına dikkat çekildi. OSB’ye siyaset karıştırılmış olması halkın tepkisini çekerken, buna sessiz kalanlar ise basiretsizlikle suçlandılar. Söke OSB’nin başında Devleti temsilen Söke kaymakamı olmasına rağmen yolun yapılamamış olması ise acizlik olarak değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.