Hamile doktora saldırı

Hamile doktora saldırı

Adana Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'nde görevli Uzman Hekim Selva Köylüoğlu, poliklinikte 3 kadın tarafından darp edildi.

  Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'nde görevli Uzman Hekim Selva Köylüoğlu, poliklinikte 3 kadın tarafından darp edildi. Poliklinikte hastasını muayene ederken sıra almadan çocuğunu muayene ettirmek isteyen kadınlar tarafından darp edildiğini söyleyen Uzman Hekim Selva Köylüoğlu, “Ben hastamı muayene ederken, muayene sırası olmayan üç kadın yanlarındaki bir çocukla içeri girerek muayene olmak istediklerini söylediler. Ben de ‘görüyorsunuz hasta muayene ediyorum. Siz bilgisayardan giriş yaptırarak öyle muayene olabilirsiniz’ dedim. Bunun üzerine sinirli bir şekilde bana bağırarak ‘bizim çocuğa bakmak zorundasın’ dediler. Bilgisayarımın monitörüne sertçe vurdular. Yakınıma gelerek ellerindeki çantayla yüzüme vurdular. Dışarı çıkmaları söyleyerek güvenliği çağırdım. Beyaz Kod vererek şikayetçi oldum. Ben on haftalık gebeyim. Çocuğuma bir şey olmasından çok korktum” dedi.

Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Uzm. Dr. Köylüoğlu, “Ben gerçekten özveriyle çalışıyorum. Her gün 75-80 hastaya bakıyorum. Nöbet tutuyorum. Bu saldırıyı hiçbir şekilde hak etmediğimi düşünüyorum. Hiçbir hekimin de bunu hak etmediğini düşünüyorum. Böyle olmamalı, çok üzgünüm” diye konuştu.

“EŞİME, BEBEĞİME BİR ŞEY OLSAYDI VEBALİNİ KİM ÖDERDİ”
Eşinin darp edildiğini öğrenir öğrenmez hastaneye gelen Uzman Hekim Selva Köylüoğlu’nun eşi Eser Köylüoğlu, “Ben de hekimim. Bu gün eşime yapılan saldırıyı çok çirkin bir hareket olarak görüyorum. Bundan sonra her sabah eşimi hastaneye işine gönderirken böyle bir olaya maruz kalıp, kalmayacağının endişesini yaşayacağım. Yetkililerin bu tarz hekime saldırı olaylarını öngörerek önleyici tedbirler almalarını istiyorum. Biran önce bu sorunları çözsünler. Eşime bebeğime bir şey olsaydı, bunun vebalinin altından kim kalkabilirdi. Ailece çok üzgünüz” dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Adana Tabip Odası eski Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ile Dr. Kasım Mungan saldırıya uğrayan Uzman Hekim Selva Köylüoğlu’na geçmiş olsun diyerek destek oldular.

“BU OLAY İLK DEĞİL AMA SON OLMASINI DİLİYORUZ”
Saldırıya ilişkin açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “Doktor hanımın başına gelen olay ilk değil ama son olmasını diliyoruz. Ucu ölüme kadar varan psikolojik, fiziksel şiddetin bir örneğini yaşadık. Bir hasta yakınının sıra almadan, özürsüz, hem sözel hem fiziksel hem de psikolojik şiddet uygulaması affedilemez. Sağlıkta Dönüşümle beraber sağlık sistemi öyle bir noktaya geldi ki yaptığınız hizmetin kalitesi değil, sayısı önemli oldu. Hastanın sorununu çözdüğünüz değil, kaç hasta baktığınız önemli hale getirildi. Sağlık bir meta gibi alınır, satılır bir malzemeymiş gibi gösterilmesi biz hekimleri bu günlere getirdi. Saldırıya uğrayan hekim arkadaşım Selva ve bebeğine geçmiş olsun diyerek böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Bu arada, Adana Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'nde görevli Uzman Hekim Selva Köylüoğlu’na saldırdığı iddia edilen 3 kadın ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Darp edilen hamile hekime ise 3 gün iş göremez raporu verildi  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.