Hantal bürokrasi Sazlıköy'de

Hantal bürokrasi Sazlıköy'de

YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI, SAZLIKÖY GİRİŞİNDE DAĞLIK ALANDA YAŞANAN İSTİMLÂK PROBLEMİ NEDENİYLE 2 YIL ÖNCE DURDU. PROBLEM ÇÖZÜME ULAŞINCA ÇALIŞMALAR 2 YIL ROTARLI OLARAK TEKRAR BAŞLADI. BU DEFA DA DAĞIN TEPESİNDE BULUNAN 2 EV, HER AN YIKILMAYLA KARŞI KARŞI

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı ve Milletvekillerinin dahi zaman zaman şikayetçi oldukları hantal bürokrasi, bu kez duble yol çalışmasında ortaya çıktı. Ortaklar beldesi ile Sazlıköy beldesi arasında kalan 14 kilometrelik yol 2004 yılında duble yol kapsamına alındı. Yoldaki çalışma Sazlıköy beldesi sınarlarına gelindiğinde yolun geçeceği 2. şeritte dağ ve yamacında ev olduğu için durdu. Karayolları da bu bölgedeki 13 ev sahibinden 12"siyle anlaşarak istimlâk çalışmasına başladı, ancak 1 evin sahibi ile anlaşmazlık yaşanınca çalışmalar durdu. İki yıl aradan sonra anlaşma sağlandı ve dağlık bölgeden tekrar toprak alımına başlandı. Bu kez Mahsun Çengin ve Mehmet Çengin isimli vatandaşların evleri heyelanla karşı karşıya kaldı. Mehmet Çengin evinin altı oyulunca kepçe yardımıyla evini boşaltmak zorunda kaldı. Mahsun Çengin ise evinin duvarları çatlamasına rağmen gideceği yer olmadığını gerekçe göstererek heyelan korkusuna rağmen evini boşaltmadı. Evlerinin her an yıkılma riski altında olduğunu söyleyen Mahsun Çengin, “Defalarca İzmir"de bulunan Karayolları 2.Bölge Müdürlüğüne gittim. Bana yapılacak bir şey yok dediler. Evimin duvarları çatladı. Bize bir yol gösterin dememize rağmen,”Bugün istimlâk yazışmasına başlasak bile bir-iki yıldan önce sonuçlanmaz. Yapacağımız bir şey yok diyorlar. Hiç kimse bize yol göstermiyor. Karayolları bu bölgede genişletme çalışması yapıyor ve 2 ev yıkılmayla karşı karşıya kalmasına rağmen “yapılacak bir şey yok” diyorlar. Peki, biz nereye gideceğiz. Bu evler yıkılırsa bunun hesabını kim verecek” dediler.
200 METRELİK YOL SÜRÜCÜLERİN KÂBUSU OLDU!
Duble yol çalışması dağlık bölgede tek şeride düşünce, sürücüler 200 metrelik mesafede gidiş-geliş olarak tek şeridi kullanmak zorunda kaldı. Bu da Ortaklar"dan Söke istikametine seyreden araç sürücülerini yanılgıya düşürdü ve 2 yıl boyunca bu bölgede onlarca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları meydana geldi. Sürücüler, “Ortaklar"dan Söke"ye seyrederken duble yolda kendi şeridimizde seyrediyoruz. Fakat Sazlıköy girişinde yol birden tek şeride düşüyor ve bu da bizi yanıltıyor. Yolda tekrar genişletme çalışmalarının başlatılması sevindirici” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.