Hanutçuluğa geçit yok

Hanutçuluğa geçit yok

Didim Kaymakamı İskender Yönden, hanutçuluk yapan işyerlerini kameralarla tespit ettiklerini belirterek, tespit edilen 4 işyerini bir günlük kapatma cezası verdiklerini söyledi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden düzenlediği basın toplantısında İlçe genelinde hanutçuluk yapan işyerlerinin tespit edildiğini, tespit edilen işyerlerine 1’er gün kapatma cezası verdiklerini belirterek tebligatların önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi. Kaymakam Yönden’in basın toplantısında İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk’ta hazır bulundu.
Toplantı öncesinde Yalı Caddesinde hanutçuluk yapanların nasıl yakalandığını kameralı görüntüleri basına gösteren Yönden “Yalı Caddesi 27 kamera ile gözetleniyor. Biz bundan 6 ay önce işletmelerde ne dedik; hanutçuluk yapmayın ama devam ettiler. Biz uyarmamıza rağmen devam eden yerler oldu. Mobese kameralarıyla tespitleri yapıldı. Hepsinin görüntüsü sabit; mahkemeye verirlerse delilerimiz ortada. Şu an 3 bar ve 1 tur acentesi kapatılacak. 1’er gün kapatma cezası verdik. Devam ederlerse ceza 15 güne çıkacak. Tebligatlar önümüzdeki hafta kendilerine yapılacak. Amacımız dükkan kapatma değil ama diğer esnaflarında bunu yapmaması için bu ceza uygulanacak” dedi.
“SUÇA KARŞI MAHALLE BAZLI ÇALIŞMA”
Kaymakam İskender Yönden ayrıca bu yıl ilk kez İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarmayla suçu önleme kapsamında Mahalle bazlı çalışma yaptıklarını belirterek “Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarmayla bu yıl mahalle bazlı suçu önleme için çalışma başlattık. Mahallelerdeki suç cinsine göre çalışma başlattık. Haftalık olarak hangi mahallelerde ne tür suç cinsi oluşuyor o tespit edilip ona göre ekipleri görev alıyor. Bu çalışma verimli oldu. Bunu sürdüreceğiz. Suçun önüne geçilmesi ve suçluları caydırma noktasında çalışmalar sürecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.