Hastane Uygulaması eleştiriliyor

Hastane Uygulaması eleştiriliyor

AYDIN TABİP ODASI BAŞKANI ERDEMİR,YENİ UYGULAMA İLE VATANDAŞIN MAĞDUR EDİLECEĞİNİ İDDİA ETTİ

Gerçek Gazetesi
Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tuncay Erdemir yaptığı basın açıklaması ile Sağlık Bakanlığı Kamu Hastane Birlikleri uygulamasını eleştirdi. Erdemir uygulama ile hastanelerin birer işletme haline getirilmesinin önünün açıldığını belirterek uygulamadan vatandaşın mağdur olacağını iddia etti.
Tasarı ile 40 hastane birliğine bağlı olarak 400 hastanenin işletmeye dönüştürülmesinin planlandığını ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Tuncay Erdemir "7 kişiden oluşacak hastane yönetim kurulunun 3 üyesi Sağlık Bakanı tarafından, 2 üyesi İl Genel Meclisi tarafından, 1 üye Vali tarafından belirlenecek ve Ticaret Odası 1 üye ile temsil edilecek. Hastane Yönetim Kurulunda meslek odası ve hastane çalışanları temsil edilmiyor. Birlik Hastaneleri Genel Sekreterler tarafından yönetilecektir. Hastanelerde Başhekimler Genel Sekretere bağlı olarak çalışacaklardır. Hastaneler; verimlilik, organizasyon, müşteri memnuniyeti, kalite ve hizmet alt yapısı ölçütleriyle A, B, C, D ve E olarak sınıflandırılacaktır. Kar etmeyen hastaneler bir süre sonra kapatılarak Sağlık Bakanlığı'na devredilecektir" dedi.
Kamu Hastanelerine artık bütçeden kaynak ayrılmayacağına ve kamu hastanelerinin özel hastaneler gibi kar amaçlı çalışacağını kaydeden Erdemir açıklamasında "Hastaneler kendi gelirleriyle ayakta durmanın mücadelesini vereceklerdir.Yeni yıldan itibaren Genel Sağlık Sigortası primi ödeyecek olan vatandaşlarımız işletme haline dönüştürülecek kamu hastanelerine gittiklerinde her hizmet karşılığında ek ödeme yapmak zorunda kalacaklardır" ifadelerine yer verdi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.