Hattat Osman Sezer 40.kişisel sergisini Aydın’da açtı

Hattat Osman Sezer 40.kişisel sergisini Aydın’da açtı

VALİ MUSTAFA MALAY,"TÜRK KÜLTÜR VE SANATINI, MİLLET OLARAK YAŞATMAK VE DAHA DA İLERİYE GÖTÜRMEK ZORUNDAYIZ"

Gerçek Gazetesi
Ünlü Türk Hat Ustası Yusuf Sezer, "Her İlde Bir Sergi Projesi" kapsamında 40. kişisel sergisini Aydın'da açtı. Aydın Belediyesi'nin katkılarıyla Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Vali Mustafa Malay, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Erdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.
Açılışta sergisi hakkında bilgiler veren Hattat Yusuf Sezer, Aydın Belediyesi'nin davetlisi olarak geldiği Aydın'da bir sergi açmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Her ilde bir sergi açarak milli sanatımızı örnekleri ile tanıtmaya çalıştığını belirten Sezer, "Bizler bin yıllık bu sanatın hizmetkarlarıyız. 41 eserin bulunduğu sergimizde hat sanatının üç ayrı kategorisine ait eserler yer alıyor. Sergi süresince hem bu sanatın tanıtımını yapacağız hem de malzemelerimle bu sanatın nasıl yapıldığını isteyen vatandaşlarımıza uygulamalı olarak öğreteceğim" dedi. Kültür ve sanatın bir ulus için büyük önem taşıdığına değinen Vali Mustafa Malay da, hat sanatının yüzlerce yıldır ayakta kalmış ender bir değer olduğunu kaydetti. Türk kültür ve sanatını, millet olarak yaşatmak ve daha da ileriye götürmek zorunda olduğumuzu dile getiren Malay, "Milletler kültürleri ile tanınırlar. Çocuklarımız bir sanatkar olmalıdır. Bunun için gayret göstermenin çok önemi var. Ama bu Allah vergisi bir kabiliyettir. Bu kabiliyeti Allah herkese vermemiş. Çocuklarımızı mutlaka bir sanat ve meslek sahibi yapmalıyız. Toplum olarak sanata sahip çıkmalı ve sanatçılarımıza destek olmalıyız'' diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı Vali Malay tarafından yapıldı. Sergideki eserler tek tek inceleyen Vali Malay, eserler hakkında Hattat Osman Sezer'den bilgiler aldı. Öte yandan hat sergisinin 11 Ocaka kadar açık kalacağı ve vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği belirtildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.