Hayatı ‘TEZ’ halinde yayımlandı

Hayatı ‘TEZ’ halinde yayımlandı

Hayatı ‘TEZ’ halinde yayımlandı

Ger­çek Ga­ze­te­si
Sö­ke­li­le­rin ken­di­si­ni ya­kın­dan ta­nı­dı­ğı ve yak­la­şık çey­rek asır­dır Sö­ke'ye hiz­met ver­di­ği­ni söy­le­yen Ab­dül­ka­dir Gü­ler, "Şa­ir ve araş­tır­ma­cı ya­zar ola­rak bu­gü­ne ka­dar bir­çok ki­ta­ba im­za at­tım. Sa­na­ta, kül­tü­re ışık tut­tum." de­di.
Bir çok ese­ri Türk ede­bi­ya­tı­na ka­zan­dır­dı­ğı­nı söy­le­yen Gü­ler,, "Sö­ke, Ay­dın, An­ka­ra, İs­tan­bul, Ma­ni­sa, Ku­şa­da­sı, De­niz­li, Bod­rum, Kü­tah­ya,  Is­par­ta, Ela­zığ, (Ha­zar Şi­ir Ak­şam­la­rı) Bod­rum ve Fet­hi­ye gi­bi il ve il­çe­ler­de yer­le­re gi­dip şi­ir ve ki­tap im­za gün­le­ri­ne ka­tıl­dım. “Söz uçar, ya­zı ka­lır, yaz­mak ya­şa­mak­tı­r” inan­cıy­la Türk kül­tü­rü­ne hiz­met ve­ri­yo­rum." de­di. Ki­ta­bı­nı im­za­la­yıp, Ger­çek Ga­ze­te­si yö­ne­ti­mi'ne tak­tim eden Gü­ler şun­la­rı söy­ler­di. “Yak­la­şık 45 yıl­dır Türk ede­bi­ya­tı­na hiz­met ve­ri­yo­rum. Mad­di ve ma­ne­vi acı­dan bir­çok ta ödül al­dım. Ar­zu et­ti­ğim nok­ta­ya gel­miş bu­lu­nu­yo­rum. Ben çok ki­şi­nin bi­yog­ra­fi­si­ni ha­yat öy­kü­sü­nü yaz­dım, şim­di bir yi­ğit çı­kıp be­nim­de ha­ya­tı­mı ya­zı­yor. Öl­me­den bu­nu gör­dü­ğüm için çok mut­lu­luk du­yu­yo­rum. Baş­ta Er­ci­yes Üni­ver­si­te­si Fen Ede­bi­yat Fa­kül­te­si Türk Di­li ve Ede­bi­ya­tı öğ­re­tim Gö­rev­li­si Dr. Bay­ram Dur­bil­mez"e ve onun reh­ber­li­ğin­de iki yıl­dan bu ya­na uğ­raş ve­ren Türk Di­li ve Ede­bi­ya­tı Bö­lü­mü öğ­ren­ci­le­rin­den Mer­ve Nur Us­lu­er "e bu­ra­da te­şek­kür et­me­ği bir borç ola­rak bi­li­yo­ru­m” de­di.
"Ab­dül­ka­dir Gü­ler'in eser­le­rin­de halk bi­li­mi un­sur­la­rı" adı­nı ta­şı­yan eser  2010 yı­lı­nın ilk ki­ta­bı ola­rak il­çe­miz­de ya­yım­lan­dı. Ya­yın­la­nan ki­tap­la­rı: Dic­le Köp­rü­sü, Har­ran"da Ata­türk Çi­çe­ği, Sö­ke­li Şa­ir­ler, An­to­lo­ji­si, Sö­ke­li Şa­ir­ler ve Ya­zar­lar­Gül­des­te, Avu­kat Ah­met Güç­sav Ha­ya­tı ve Eser­le­ri (Sö­ke­li Bir Gü­zel Adam), Ay­dın­lı Öy­kü­cü Ya­zar Öğ­ret­men Mah­mut Özay Ha­ya­tı ve Eser­le­ri, Ay­dın Es­ki Mil­let­ve­ki­li Eği­tim­ci Ya­zar M. Ke­mal Yıl­maz"ın Ha­ya­tı ve Eser­le­ri (Umur­lu"dan M. Ke­mal Yıl­maz), Mar­din Folk­lo­ru (Ge­le­nek­ler­Gö­re­nek­ler),  Ça­nak­ka­le İçin­de Ay­na­lı Çar­şı (Araş­tır­ma, İn­ce­le­me, 4. Bas­kı 2008) Yer­li ve Ya­san­cı Gö­zü ile Yu­nus Em­re, (İn­ce­le­me, Araş­tır­ma), Yaz Gü­ne­şi Ben­gi­su, Bir Baş­ka Tür­kü, Ba­har Dü­şü (Şi­ir­ler), Ça­maş Not­la­rı, Halk Ede­bi­ya­tı­mız­da Ko­nu­la­rı­na Gö­re Ma­ni­ler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.