HAYATIMIZIN REPLİKLERİ

Şu sosyal medya yok mu ? Ülkemizdeki tüm cevherleri yeryüzüne çıkarıyor. Başka ülkelerde de var mı bilmiyorum ama “sosyal medya fenomenleri” Aziz Nesin ustayı aratmayacak saptamalarda bulunup paylaşıyorlar. Düşündüren,  güldüren, kızdıran replikler. Ne ararsan var kısacası.
*Bu ülkenin en büyük sorunu, önüne gelen herkesi imparator ya da kral ilan etmesi. Ne kadar meraklıyız başımızı ezecek birilerine. Atilla Taş
*Biri bana bir demet gül verse oturur reçel yaparım. Yani o kadar uzağım romantizme. Bahaddin
*Siz hiç Arapların biz Türkler için ağladığını gördünüz mü? Karabağlar’da Türkler katledilirken gösteri yapan bir Mısırlı gördünüz mü siz hiç? Kerkük’te Türkmen katliamı yapılırken, Gazze’de sokaklara dökülen Filistinli gördünüz mü? Doğu Türkistan’da Türkler öldürülürken “Müslüman Kardeşler” neredeydi? K.Kıbrıs Cumkhuriyeti’ni tanıyan 1 tane Arap ülkesi gösterebilir misiniz? Söz konusu Türk olunca,  neden ortada “Müslüman Kardeşliği” kalmıyor?  (yazanı belli değil)
*Konuşurken”lafını unutma” diyerek sözümü kesersen, ben de lafımı unutmamak için içimden tekrarlar, senin dediğinden hiçbir şey anlamam. Bahaddin
*Türkiye reality şov gibi ülke, İdeallerimiz YETENEKSİZSİNİZ TÜRKİYE umutlarımız, ÜTOPYA Yaşantımız SURVİVOR sonuç olaraksa BU TARZ BİZİM. Atilla Taş
*"Bugün müzede düğün yapılmasına izin veren görevli, yarın müzede çamaşır yıkar.” İlber Ortaylı
*Yoluma taş koyan herkese teşekkür ederim. Onlardan kendime merdiven yaptım ve zirveye doğru yükseliyorum. (yazanı belli değil)
*Bir kızı on kişi ister, en zengin olanı alır. Bahaddin
*Çocuğunu hesapsızca seven ve her türlü fedakarlığı yapan kişiye anne ya da baba denir. Bunu başkasının çocuğuna yapan kişiye ise öğretmen denir. (yazanı belli değil)
*Ramazan ayında Nihat Hatipoğlu (600.000 tl/aylık), Mehmet Fatih Çıtlak ( 150.000 tl/aylık), Ahmet Özhan (450.000 tl./aylık), Mustafa Karataş (450.000 tl/aylık) alanlar, 900 tl asgari ücretle çalışan işçilere” şükredin” diyorlar. Yoksula şükretmeyi öğreteceksin ki zenginin düzeni bozulmasın. (yazarı belli değil)
*”Açık konuşacağım dediğimde bile, karşımdakinin kalbi kırılmasın diye bazı sözlerini yutan biriyim. Nejat İşler
*Okul ve iş olayını kim bulduysa takıntılı biriymiş. Her sabah erkenden kalkmak normal bir davranış değil. (adsız bir psikolog)
*Aslında ben seni olduğun gibi kabul ederdim de; “sen olmamışsın “ sıkıntı orda. Nejat İşler
*Gidecek yeri olmayanlar üzülmesin, yatacak yeri olmayanlar var bu dünyada. (adsız)
*Kimi sevdiysek, hep başkasıyla koalisyon kurdu. (terk edilmiş birisi)
"Herkese yüksek tahsile kadar eğitim verirsen olmaz. Dolayısıyla bu uyduruk üniversite, uyduruk lise eğitimiyle yarı cahil bir nesil yetiştiriliyor." İlber Ortaylı

Önceki ve Sonraki Yazılar