‘Hayde Efem’ destek bekliyor

‘Hayde Efem’ destek bekliyor

‘Hayde Efem’ destek bekliyor


█ Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ
Aydınlı tiyatro oyuncusu ve yönetmen Kerem Sarı bir süre önce çektiği, "Süper İncir" isimli tanıtım filmiyle bir anda tüm dikkatleri üzerine toplamasını bildi. Sarı"nın ilk film beğeni toplayınca, bu defada uzun zamandır tozlu raflarda bekleyen, ”Hayde Efem” isimli filmin önü de açılmış oldu. Buharkent İlçesi"ndeki dededen kalma incir bahçesini 50 bin liraya satarak çekim ekibini Aydın"a getirmeyi başaran Sarı"ya başta Aydın Valisi Kerem Al olmak üzere AYTO destek verdi, ancak gerekli olan 400-500 bin liralık film bütçesi denkleştirilemedi.
Aydın"da ilginç projelerle adından sıkça söz ettiren Çakırbeyli Köyü, Hayde Efem filmi ile de öne çıkmayı başardı. Önce sigaraya, ardından obezite savaş açan Muhtar Mehmet Demir, ”Çakırbeyli çok ünlü bir köy. Bu filmle birlikte ünün üzerine ün katıyor. Film ekibine bizde destek vermeye çalışıyoruz. Köyümüzü tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.
Süper İncir tanıtım filminin başrol oyuncusu Coşkun Kemer de Aydın şivesi ile röportaj verirken, ”Yönetmenimiz Kerem kardeşimle incir reklamı çekmiştik. Bu film rağbet görünce, yönetmenimizin daha öncede düşüncesinde olan uzun metrajlı sinema filmini çekmeye karar verdik.” dedi.
Dürüye"nin Güğümleri ve son olarak ta Düşman Kardeşler filminde rol alan Sökeli genç sinema oyuncusu Volkan Baş"ta, Aydınlı Yönetmene destek veren isimler arasında yer alıyor. ”Kerem kardeşimi bu kararlılığından dolayı tebrik ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan genç oyuncu, ”Kerem Sarı"nın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı bir proje bu. Bana böyle bir teklifle geldiğinde tereddütsüz gelirim dedim. Çünkü Kerem kardeşimiz, ben ve filmde rol alan arkadaşlarımız, ekibimiz bu işe çok inandık. Ne mutlu bize” dedi.
Filmin genç yönetmeni Kerem Sarı ise, ”Çalışmalar çok güzel gidiyor. Ancak Aydın"da sponsorluk noktasında sıkıntı yaşanıyor. Aydın"da reklam anlayışı çok gelişmemiş. Sanayide pek gelişmediği için şirketlerde bu tür projeye destek vermiyorlar. Sadece Aydın Valimiz ve birkaç Oda destek verdi. Filme ilk başladığımızda hiç paramız yoktu. Dede"den kalma bir incir bahçemiz vardı ve bahçeyi 50 bin liraya satarak işe başladık. Ancak 400-500 bin liralık bir bütçe gerekiyor. O nedenle Aydın"ın desteğini bekliyoruz.”dedi.
Hayde Efem filmi Fantastik komedi içerikli, Türkiye'nin ilk mumya filmi olma özelliği ile öne çıkıyor. Filmin öyküsü ise kısaca şöyle;
Öldükten 2 bin yıl sonra canlanan bir mumya ile küçük bir Ege köyünde yaşanan köylü gencin aynı kıza aşık olmasını konu ediyor. Tarihte yaşanmış gerçek bir hikâyeden yola çıkarak hazırlanan senaryoda, platonik aşkı Euterpe için tarihin ilk notalı sözlü şarkısını yazan Tralleisli Seikilos, Mısır'dan getirdiği bilim adamlarına kendisini ve öldürdüğü sevgilisi Euterpe'yi mumyalatır. 2 bin yıl sonra bir çobanın yanlışlıkla mezarını açması sonucu gözlerini küçük bir Ege köyünde açan Seikilos, sevgilisi Euterpe'yi mezarında bulamaz ve aramaya koyulur. Aynı Ege köyünde yaşayan ve Efe dedesinin kahramanlık hikâyelerinin etkisi altında kalan Mustafa, süper kahraman olma hayalleriyle hem kendisini ispatlama hem de biricik aşkı Hatice'nin gönlünü kazanmanın peşindedir. Zamanın farklı dilimlerine ait bu iki farklı karakteri karşı karşıya getiren, sevdiklerine olan aşklarıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.