HAYRİ GÜLEÇ, ÇALIŞIRSA GÜLE OYNAYA TBMM'YE

Aydın için milletvekili dağılımı konusundaki düşüncem, 3+3+1 şeklindeydi. Yani; üç parti açısından da "mevcut yapı korunur" diye düşünüyordum. Milletvekili aday listesinin açıklanması sonrasında AK Parti’nin Aydın’da fire vereceğini düşünüyorum. 2014 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Savaş ve Söke Belediye Başkan Adayı olan Metin Yavuz’a ilk üçte yer verilmemesi büyük haksızlık olmuştur. AK Parti’yi en iyi şekilde temsil eden bu iki değerli siyasetçinin 4. ve 5. sıralara yerleştirilmeleri vefasızlıktır. Parti tabanında bu yönde hoşnutsuzluk mevcut. 

MHP'YE YARADI

AK Parti'deki bu olumsuzluklar, MHP’ye yaradı. 1. sıranın müdavimi olarak yine tecrübeli siyasetçi Ali Uzunırmak’ı görmekteyiz. Ali Uzunırmak’ın dinlendirileceğini düşünüyordum. MYK’ya girmemesi de bu düşüncemi destekliyordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tercihi herkesi şaşırttı. Bir dönem daha Uzunırmak'ın tecrübesinden faydalanma  kararı alınmış demekki. MHP için fazla söze gerek yok. En kötü ihtimalle 1 milletvekilliğini korur diyordum. Şimdi ise 2 milletvekili çıkarma şansı doğdu. Aydın Uzunırmak’ı 4. kez TBMM’ne göndermeye hazırlanırken, 2 milletvekili şansını yakaladı. Aydın MHP'de bu şans değerlendirilecektir. 2. sıra adayı Hayri Güleç Ankara biletini almak istiyor ve bu yönde çalışacaktır. Hayri Güleç çalışırsa, "Güle, oynaya TB

MM'ye" diyorum. Aydın siyasetinde sevilen, sayılan bir isim olan Güleç HDP’nin seçimlere giriyor olmasıyla şansını arttırdı. HDP’ye olan tepki oyları MHP’ye kayar. AK Parti’de oluşan küskün oylarının da adresi MHP olacaktır. Nazilli (Haluk Alıcık) ve Germencik’te (Ümmet Akın) MHP’li belediyelerin iş başında olması da Hayri Güleç’in elini güçlendiren etkenler. Hayri Güleç bu faktörleri iyi kullanabilirse Ankara’ya gider gibime geliyor. Sokaktaki vatandaşın da bu yönde görüş belirttiğini duyuyoruz. Listelerin açıklanması sonrasında vatandaşlar sesli düşünmeye başladılar. 

HDP BARAJI AŞSA NE OLUR!

HDP’nin yüzde 10 baraj engeline takılmaması halinde Aydın’da 1 milletvekili çıkarabileceğini iddia edenler gibi düşünmüyorum. Baraja takılmasa bile HDP'ye şans vermiyorum. Çünkü; ne AK Parti’deki kürt oyları HDP’ye ne de HDP’deki kürt oyları AK Parti'ye gitmez. Aydın'da milliyetçi oyların çokluğu yabana atılamaz. Vatandaşın HDP'ye bakışı da seçmenin MHP'ye yönelmesine neden olur. MHP'nin seçimlere girmesi ve Aydın'dan da aday çıkarmış olması MHP'nin ekmeğine yağ sürmüştür. 

SEÇİMİN DİĞER KAZANANI CHP OLACAK

Bu seçimin MHP'den sonra diğer kazananı olarak CHP’yi görmekteyim. Adaylarını ön seçim yaparak belirlediği için parti tabanında sıkıntı yok. Kırgınlığa ve küskünlüğe fırsat verilmedi. Aday belirlemede demokratik yaklaşım halktan da sempati gördü. Bir de rakiplerin attığı yanlış adımlar var ki, ballı börek. CHP mevcut 3 milletvekilini koruyacaktır. 
Mevcut yapı 3+3+1 yerine 3+2+2 olacak gibi

Önceki ve Sonraki Yazılar