Hayvancılık sektörü Aydın’daki dev buluşmaya hazır

Hayvancılık sektörü Aydın’daki dev buluşmaya hazır

Hayvancılık sektörü Aydın’daki dev buluşmaya hazır

Geçen yıl Kuşadası’nda hayvancılığın düğünü olarak nitelendirilen Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı, bu kez sektörde balayına ev sahipliği yapacak.
Ulusal Süt Zirvesi’nin de gerçekleşeceği fuarda üreticiyi yakından ilgilendiren kararlar hem ilk kez açıklanacak hem de yarışmalarla renklenecek. Turizm sektöründeki olumsuz tabloya karşın fuar, otelcisinden restoranına kadar ilçe ekonomisine 10 milyon lira dolaylı katkı sağlayacak. GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, “Bu yalnızca ticari bir organizasyon değil 7’den 70’e herkesi ilgilendiren kararların alındığı bir platform. Tüm sektörün el birliği yapmasıyla geçen yıl sektörün düğünü yaptık, artık sıra balayında. Fuar herkesin yüzünü güldürecek” dedi.
GL Platform tarafından Perşembe günü 10 bin kişi kapasiteli Efes Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak olan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı’nda, büyük ve küçükbaş ırkların yanısıra çiftlik ekipmanları ile yeni teknolojilerin de ilk kez görücüye çıkacak. Türkiye’de 100 baş ve üstü hayvan sayısına sahip 3 bin 500 süt ve besi çiftliğinin sahipleri ile üst düzey yöneticileri de yer alacak. GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın zor bir dönem geçiren Türkiye’de süt ve hayvancılık sektörünün yeni yol haritasını belirlenmesine katkı sağlayacağını söyledi. Çine’nin onur konuğu olacağını belirten Ceylan, geçen yıl tüm sektör fuarı “Hayvancılığın Düğünü” olarak nitelendirdi. Ticari anlaşmaların yanında fuarın ilk günü yapılan Et ve Süt Kurumu’nun süte müdahale etmesi çağrısı aynı gün yanıt buldu. Üreticinin elini rahatlan bu karar kısa sürede alındı. Fuar adeta üreticinin sesi, sektörün de referansı haline geldi. Bu yıl ise balayı yapacağız. Sektördeki son engelleri de bu fuarla aşacağız. Bu fuarda herkesin yüzü gülecek” diye konuştu.
SEKTÖRDEN TAM DESTEK
Türkiye Köy Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yıldız da fuarın tüm sorunların görüşüleceği bir arenaya dönüştüğünü belirterek “Bunun dışında Türk hayvancılığının yeni nesil teknolojiyle tanışması için bir fırsat yaratıyor” dedi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz ise fuar bünyesinde düzenlenecek Ulusal Süt Zirvesi’nin sektörün geleceğine ışık tutacağına inandığını ifade etti. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kaya da fuarın bölge ekonomisine sağladığı katkının yanında sektörel işbirliklerine de zemin oluşturduğunu söyledi. Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk de fuar ve zirvenin “yol gösterici” nitelikte olduğuna dikkat çekti. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin Anadolu EXPO’nun “Türkiye’nin ilk ve tek ihtisas fuarı” olması nedeniyle tüm kesimlerin gözünü buraya çevirmesine neden olacağını belirtti.
4. ULUSAL SÜT ZİRVESİ
Fuar kapsamında “Yenileşim” temasıyla 4. Ulusal Süt Zirvesi de düzenlenecek. Et ve süt ile ilgili tüm sorunlar masaya yatırılacak, çözüm önerileri en yetkili ağızlardan dile getirilecek
YAKIŞIKLI VE GÜZELLER
Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından “En Verimli Besi Sığırı Yarışması”, Aydın Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği “Damızlık Koyun Keçi Güzellik Yarışması” düzenleyecek, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ise açık artırma yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.